Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 9 september 2020

Apple stopt met iOS 13.6.1, gebruikers kunnen niet meer downgraden

Vorige week bracht Apple de iOS 13.7 update uit. Deze bracht een grote update voor het COVID-19 Exposure Notification platform. Mocht je dat echter niet willen, dan is het vanaf nu helaas niet meer mogelijk om te downgraden naar 13.6.1.

Downgraden is iets dat voor de meeste gebruikers geen meerwaarde heeft. Je wilt immers altijd de nieuwste update. Echter, er zijn gevallen waarbij een nieuwe update voor problemen zorgen, waardoor downgraden een optie kan zijn. Maar terug naar 13.6.1 is niet meer mogelijk.

Vergeet iOS 13.6.1

Dus als je de upgrade naar iOS 13.7 hebt gedaan, dan zit je daar aan vast en is het niet meer mogelijk om terug te gaan naar iOS 13.6.1. Dat is dus ook voor eventuele toestellen die je wilt jailbreaken niet meer mogelijk. Door deze mogelijkheid weg te halen, zorgt Apple er min of meer voor dat gebruikers de meest recente update hebben en houden, die over het algemeen als het meest veilige geldt.

Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
De iPhone 11 en 11 Pro.

De iOS 13.7 update bevat naast de gebruikelijke bugfixes het Corona/Covid-19 notificatiesysteem. Apple daar zelf geen app voor ontwikkeld, maar een API beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Sterker nog: er is niet eens een app meer nodig. Het framework, dat samen met Google werd ontwikkeld, zorgt ervoor dat de gebruiker notificaties kan ontvangen over mogelijk contact met een met Corona besmet persoon. Hierbij wordt er dan wel vanuit gegaan dat de persoon die met het SARS-CoV-2 virus is besmet, dit ook heeft doorgegeven aan de lokale instanties. Het framework kijkt dan vervolgens met welke andere smartphonegebruikers deze persoon in contact is geweest en stelt deze mensen daarvan op de hoogte.

Geschikt voor de iPhone 6S en nieuwer

Mocht je de upgrade van iOS 13.6.1 naar 13.7 nog niet gedaan hebben, dan is dat wellicht nog wel handig om snel te doen. Zoals bekend worden alle toestellen vanaf iPhone 6S en nieuwer voorzien van de update.

Reageer op artikel:
Apple stopt met iOS 13.6.1, gebruikers kunnen niet meer downgraden
Sluiten