Apple stopt met iOS 13.6.1, gebruikers kunnen niet meer downgraden

Door: Jelle van Es - 5 reacties
iOS 13.3 header 16x9 bug beloningsprogramma iOS 14
(Afbeelding: Apple / bewerking: OMT/Raymon Mens)

Vorige week bracht Apple de iOS 13.7 update uit. Deze bracht een grote update voor het COVID-19 Exposure Notification platform. Mocht je dat echter niet willen, dan is het vanaf nu helaas niet meer mogelijk om te downgraden naar 13.6.1.

Downgraden is iets dat voor de meeste gebruikers geen meerwaarde heeft. Je wilt immers altijd de nieuwste update. Echter, er zijn gevallen waarbij een nieuwe update voor problemen zorgen, waardoor downgraden een optie kan zijn. Maar terug naar 13.6.1 is niet meer mogelijk.

Vergeet iOS 13.6.1

Dus als je de upgrade naar iOS 13.7 hebt gedaan, dan zit je daar aan vast en is het niet meer mogelijk om terug te gaan naar iOS 13.6.1. Dat is dus ook voor eventuele toestellen die je wilt jailbreaken niet meer mogelijk. Door deze mogelijkheid weg te halen, zorgt Apple er min of meer voor dat gebruikers de meest recente update hebben en houden, die over het algemeen als het meest veilige geldt.

Apple iPhone 11 en iPhone 11 Pro camerasysteem frankrijk
De iPhone 11 en 11 Pro. (Afbeelding: One More Thing)

De iOS 13.7 update bevat naast de gebruikelijke bugfixes het Corona/Covid-19 notificatiesysteem. Apple daar zelf geen app voor ontwikkeld, maar een API beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Sterker nog: er is niet eens een app meer nodig. Het framework, dat samen met Google werd ontwikkeld, zorgt ervoor dat de gebruiker notificaties kan ontvangen over mogelijk contact met een met Corona besmet persoon. Hierbij wordt er dan wel vanuit gegaan dat de persoon die met het SARS-CoV-2 virus is besmet, dit ook heeft doorgegeven aan de lokale instanties. Het framework kijkt dan vervolgens met welke andere smartphonegebruikers deze persoon in contact is geweest en stelt deze mensen daarvan op de hoogte.

Geschikt voor de iPhone 6S en nieuwer

Mocht je de upgrade van iOS 13.6.1 naar 13.7 nog niet gedaan hebben, dan is dat wellicht nog wel handig om snel te doen. Zoals bekend worden alle toestellen vanaf iPhone 6S en nieuwer voorzien van de update.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Herman3

  Zojuist 13.7 geïnstalleerd op mijn SE.

  Spijt als haren op mijn hoofd!

  De batterij is nu plotseling in ’n ochtend leeg, ook als ik het toestel niet gebruik. Het lijkt wel of Apple z’n klanten met een duivels genoegen tot wanhoop wil brengen. Waarom niet even gewaarschuwd voor deze bijwerking?

  Op deze manier wordt Androïd weer heel aantrekkelijk.

 • Profielfoto
  Herman3

  Is het niet mogelijk om helemaal opnieuw te beginnen met het installeren van ios en te stoppen bij 13.6.1?

 • Profielfoto
  computer space

  Kan een iPhone met fabrieksherstel niet terug naar het originele meegeleverde iOS?

 • Profielfoto
  Herman3

  Herman3 op 11 september 2020 14:31
  Zojuist 13.7 geïnstalleerd op mijn SE.

  Spijt als haren op mijn hoofd!

  De batterij is nu plotseling in ’n ochtend leeg, ook als ik het toestel niet gebruik. Het lijkt wel of Apple z’n klanten met een duivels genoegen tot wanhoop wil brengen. Waarom niet even gewaarschuwd voor deze bijwerking?

  Op deze manier wordt Androïd weer heel aantrekkelijk.

   

 • Profielfoto
  Herman3

  Sorry voor dubbel bericht, bedoeling was een aanvulling hierop. Het toestel werd ook erg warm na de systeemupgrade, een fenomeen dat al eerder door andere gebruikers werd gemeld.

  Inmiddels heb ik mijn SE zo’n 10 maal opnieuw opgestart en de netwerkinstellingen enkele malen gewist. Ook heb ik deze niet meer tussendoor opgeladen maar al meerdere malen alleen gedurende de nacht en in één ononderbroken laadcyclus.

  De iPhone is weer tot bedaren gekomen en lijkt stabiel. De batterijcapaciteit is weer terug naar het eerdere niveau en van de eerder genoemde problemen is vrijwel niets meer te merken.