Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 4 september 2020

Instagram introduceert eindelijk een knop voor TikTok-alternatief Reels

Vlak nadat India de app TikTok in de ban deed, bracht Instagram zijn alternatief in de vorm van Reels uit in dat land. Hoewel het concept precies hetzelfde is, merk je toch dat de uitwerking wat van de gekkigheid van de originele app mist. Maar dat is niet de enige irritatie die gebruikers ervaren bij het gebruik van de app.

Een andere grote irritatie was dat je naar de Explore-tab moest gaan om de content te bekijken. De Reels-post stonden dan tussen de andere berichten van gebruikers, waardoor het dus best een gedoe was om de content überhaupt te zien. Menig gebruik moet het opgegeven hebben, aangezien je maar bleef scrollen tussen berichten die je waarschijnlijk helemaal niet wilde zien op dat moment. Veel gebruikers hebben zich de afgelopen weken dan ook afgevraagd waarom Reels niet gewoon een eigen knop kreeg binnen de Instagram-app. Het bedrijf gaf daarop als antwoord dat de Explore-tab de beste plek voor Reels was.

Instagram
Klik/tap voor groter

Reels krijgt eigen knop binnen Instagram

En waarom? Meer dan de helft van alle gebruikers vindt daar nieuwe content waar ze van genieten, was het antwoord. Echter, het lijkt erop dat Instagram nu terugkomt op dat statement. 45 dagen nadat de nieuwe functie geïntroduceerd werd, is er namelijk een knop beschikbaar die je rechtstreeks naar een overzicht Reels brengt. Precies waar menig gebruiker weken geleden dus al om vroeg. De knop wordt nu uitgerold naar Android-gebruikers in India en heeft zelfs de Explore-tab weggeduwd. Die knop vind je voortaan naast je dm’s, bovenin de balk en boven alle berichten.

Hoe je het ook wendt of keert (en of je het er nu mee eens bent of niet dat Instagram dit type content kopieert), dit is wel de manier om meer mensen die korte video’s te laten bekijken. Je kunt nu op die knop drukken en meteen een overzicht video’s zien. Nee, de video’s worden daardoor niet eens grappiger of leuker, maar je hoeft tenminste niet meer door een lading andere berichten te scrollen. Wanneer Instagram de functionaliteit naar Nederland brengt, is niet zeker — maar laten we dan hopen dat de knop ook meteen bij ons beschikbaar is.

Reageer op artikel:
Instagram introduceert eindelijk een knop voor TikTok-alternatief Reels
Sluiten