Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 11 september 2020

Instagram in een nieuw jasje: drie nieuwe ontwerpen voor Reels en Shopping

Instagram test momenteel nieuwe designs voor het thuisscherm van de populaire fotodeelapplicatie. De reden daarachter is heel simpel: het bedrijf wil namelijk ruimte vrijmaken voor de secties Reels en shopping. De nieuwe designs laten zien hoe “mensen de app gebruiken en geven meer aandacht aan makers, videos en winkelen”, aldus het de ontwikkelaar.

Instagram is al wat langer bezig met het testen van een nieuwe layout voor de bestaande app, onder meer in Duitsland, Brazilië en Frankrijk. Dat zijn landen waar de Reels-functie al uitgerold is en waar het bedrijf ook een relatief succes voor gemeten heeft. Reels is een functie die het meeste wegheeft van een TikTok-kloon. Gebruikers plaatsen korte video’s waarin ze gekke dingen doen of zingen. Die video’s komen dan vervolgens tussen alle andere soorten content te staan in de app wanneer je gewoon lekker scrolt. Heel erg vallen die videos niet op, waardoor ook daar achter de schermen aan gewerkt blijft worden.

Nieuwe designs voor Instagram

Dit is echter de eerste keer dat het onderdeel winkelen zo veel aandacht krijgt van Instagram. Alle drie de nieuwe looks zien er net even anders uit. Maar ze geven alle drie zowel Reels als de winkelervaring een prominente plek. Bestaande secties kunnen daardoor op een andere plek terechtkomen. In één van de layouts zien we dat Reels bijvoorbeeld op de plek van Explore zit, terwijl winkelen de knop voor activiteiten vervangt. Zowel Explore als activiteiten staan in dit design naast de knop voor je privéberichten.

In een ander design treffen we alle mogelijke kopjes onderin het scherm aan, in de navigatiebalk. Dit keer is de knop voor het aanmaken van een nieuwe post verplaatst naar rechts bovenin.

Sommige mensen hebben al de kritiek geuit dat het design van Instagram sinds de overname door Facebook, er niet op vooruitgegaan is en dat beide apps steeds meer op elkaar gaan lijken. Aangezien Facebook een volgepropte app heeft, is dat niet bepaald een compliment.

Reageer op artikel:
Instagram in een nieuw jasje: drie nieuwe ontwerpen voor Reels en Shopping
Sluiten