Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 7 september 2020

Instagram en Facebook testen nieuwe, gezamenlijke functionaliteit

Instagram en Facebook werken aan een functie die de verbinding tussen beide platformen een stuk hechter maakt. Facebook test namelijk de optie voor het bekijken van Instagram Stories binnen de Facebook-app. Het nieuws verscheen voor het eerst op Twitter en werd daarna bevestigd door een vertegenwoordiger.

Facebook probeert gebruikers van de fotodeeldienst al tijden zo ver te krijgen hun berichten ook op dat sociale netwerk te publiceren, maar nu worden er dus andere maatregelen getroffen. Het is nog een test, maar de kans is groot dat we straks dus allerlei Instagram Stories binnen de Facebook-app te zien krijgen. Handig voor de mensen die met beide platformen werken, mogelijk irritant voor iedereen die er niet op zit te wachten. De test wordt gehouden met een klein groepje gebruikers. Het is vooralsnog niet bekend wanneer de test uitgebreid wordt of wanneer de cross-platform stories hun officiële opwachting maken.

Instagram Stories ook op Facebook

Facebook legt in een pop-up de nieuwe functionaliteit uit. In die pop-up staat: “now your followers can choose to view your Instagram story from Facebook”. Gebruikers van de fotodeeldienst moeten beide accounts wel handmatig linken en binnen de instellingen aangeven dat hun verhalen ook op Facebook verschijnen. Het gebeurt dus niet zomaar. Bovendien moet je elkaar op zowel Instagram als Facebook volgen, want anders krijg je de story niet te zien.

Je kunt straks waarschijnlijk ook snel onderscheid maken tussen de soort verhalen. De verhalen of Facebook hebben een blauwe ring, terwijl de andere verhalen een kenmerkende roze en oranje ring krijgen. Facebook benadrukt dat er in feite weinig verandert voor gebruikers. Wanneer iemand je niet volgt op het ene platform, dan krijg je de stories dus ook niet te zien op het andere platform. Pas wanneer je dus de bovenstaande stappen voltooit hebt én iemand je op beide sites volgt, dan verschijnen de stories in beeld op Facebook.

Een vertegenwoordiger laat het volgende weten over de integratie.

We’re testing a new feature that gives people the option to view stories from Instagram on Facebook, making it easier to view moments from people you care about, regardless of what app you’re using. To see Instagram Stories on Facebook, people must have their accounts linked and opt into the experience. This feature respects all privacy settings, and people on Instagram can choose to not have their story visible on Facebook.

Ook werd dus bevestigd dat het gaat om een beperkte test. Dit betekent niet dat de functie gegarandeerd uitgerold wordt — maar het feit dat het nu met een kleine groep mensen buiten Facebook om getest wordt, laat toch wel blijken dat de ontwikkeling in elk geval ver gevorderd is.

Reageer op artikel:
Instagram en Facebook testen nieuwe, gezamenlijke functionaliteit
Sluiten