Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 29 september 2020

Google Stadia werkt op iOS, maar daar heb je wel een speciale browser voor nodig

Om een grote game te kunnen spelen, heb je vandaag de dag geen spelcomputer meer nodig. Er zijn diverse services waarmee het mogelijk is om games te streamen naar een apparaat, zoals bijvoorbeeld Google Stadia.

Waar Google Stadia op meerdere apparaten en eigen applicatie heeft, daar ontbreekt zoiets op de iOS-apparaten. Dat zou namelijk te maken hebben met de App Store-regels en dat Google niet wilt dat het geld moet afstaan wanneer er abonnementen worden afgesloten. Er is echter een andere manier om alsnog Stadia te gebruiken op je iPhone en iPad.

Google Stadia op je iPhone en iPad

Nee, een app van Google Stadia, dat zit er nog even niet in. Maar er is nu wel een interessant alternatief. Hiervoor is er nu een speciale browser gemaakt waarmee het mogelijk is om games op een enigszins fatsoenlijke manier te spelen. Op Reddit wist deze gebruiker een app te maken genaamd Stadium. Dit is een hele simpele browser die je voor verschillende dingen kunt doen, maar voornamelijk gebruikt kan worden om Google Stadia te runnen op je iPhone en iPad.

Google Stadia
Google Stadia

Het fijne van de app Stadium is dat deze automatisch in een fullscreen modus zit, waardoor je de uiteindelijke game perfect kan spelen. Daarnaast is het mogelijk om je controller te gebruiken. Wanneer je de app downloadt, dan moet je volgens de Reddit-gebruiker de volgende stappen uitvoeren:

Set primary URL to https://stadia.google.com/home
Set user agent to Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_15_5) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/85.0.4183.83 Safari/537.36
In the … menu, select Authenticate, and visit https://accounts.google.com/
After you’ve signed in to your Google account, tap done. You may also need to select “Go Home” from the … menu.
That’s it! Now every time you launch Stadium, it brings you right to the Stadia landing page.

Hopelijk alsnog een app

Ik denk niet dat je nu direct een abonnement gaat nemen op Google Stadia om dit voor elkaar te krijgen. Maar mocht je al een actief abonnement hebben, dan kan dit een mooie extra manier zijn om de service te laten werken. Liever direct games op je iOS-apparaten? Neem dan een kijkje op ons Apple Arcade-overzicht.

Reageer op artikel:
Google Stadia werkt op iOS, maar daar heb je wel een speciale browser voor nodig
Sluiten