Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 29 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Meet introduceert noise-cancellation voor iOS en Android

Met de nieuwe regels van gisteravond, is het thuiswerken weer de standaard. Niet dat er voor veel mensen echt veel anders was, maar goed, nu is het weer min of meer verplicht. En dat betekent ook weer veel videocalls. Als je daarbij gebruik maakt van Google Meet, dan is daar nu een handige toevoeging.

Want met de update geeft Google Meet je de mogelijkheid om gebruik te maken van noise-cancellation. Wellicht dat je dan denkt aan de optie van koptelefoons die omgevingsgeluid weg filtert, maar het zit even iets anders.

Google Meet met noise-cancellation

In de vorige update van Google Meet was het al mogelijk om je achtergrond wazig te maken. Handig wanneer je in en videogesprek zit, waarbij je de achtergrond niet wil tonen. De nieuwe update bestaat dus uit noise-cancelation. Hiermee worden de achtergrondgeluiden die je maakt met je smartphone weggefilterd. Denk daarbij aan zoiets als het geluid van getik op je toetsenbord omdat je aantekeningen maakt, de deur die je dicht doet of het geluid dat bij een bouwplaats naar bovenkomt. Voor de thuiswerkende ouders is er minder goed nieuws. Geklets van je kinderen of huisgenoten worden met de nieuwe update niet gefilterd. Het gaat echt om geluiden die losstaan van stemgeluiden.

Google Meet
Google Meet logo

Hoewel het fijn is dat deze optie er nu is, staat de noise-cancellation standaard uit in Google Meet. Om dit voor elkaar te krijgen moet je voordat je een videogesprek in gaat naar More Options gaan. Vervolgens ga je naar Settings en kies je daar voor Audio. Daar moet je dan de optie hebben om noise-cancellation aan te zetten. Op die manier hebben je gesprekspartners geen last van jouw achtergrondverhalen.

Hoeveel geluid wordt er weggehaald?

Als je de optie aan hebt, dan zie je tijdens een videogesprek rechtsboven een Voice indicator staan. Dat geeft aan hoeveel geluid je gespreksgenoten horen. Als het goed is gaat die niet omhoog wanneer je stil bent en de noise-cancellation aan hebt staan in Google Meet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Meet introduceert noise-cancellation voor iOS en Android
Sluiten