Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 16 september 2020

Google Meet krijgt eindelijk Dark Mode-ondersteuning op iPhone en iPad

Google staat er niet om bekend dat het bedrijf snel nieuwe functies uitbrengt voor zijn apps op iOS. En die reputatie wordt gevoed door het feit dat Google Meet nu pas een donkere modus op iOS gekregen heeft. Versie 45.5.0 van de applicatie, die je nu vindt in de App Store, biedt die optie eindelijk aan.

Vanwege de populariteit van de donkere modus voor allerlei apps op je smartphone (beter voor je ogen, beter voor het oled-scherm), zou je verwachten dat Google (en dat geldt eigenlijk voor alle bedrijven) dergelijke functies eerder uitbrengt. Ook de communicatie hierover zou beter kunnen. Voor sommige gebruikers is het een argument een app of dienst niet te gebruiken wanneer er geen donkere modus aanwezig is, waardoor dit dus een prima marketingmiddel kan zijn die zieltjes alsnog voor je te winnen als bedrijf. Voor Google Meet hoef je nu in elk geval niet meer te wachten, aangezien de donkere modus nu gearriveerd is.

Google Meet
Google Meet op de iPad

Donkere modus voor Google Meet

Het heeft Google ruim twaalf maanden gekost om de donkere modus uit te brengen. iOS 13 werd destijds in september 2019 uitgebracht en stelde ontwikkelaars in staat dergelijke functionaliteit toe te voegen. En nu, vlak voordat je iOS 14 kunt downloaden, krijgt de Google Meet-app pas zijn donkere modus. Dat voelt toch aan als een gemiste kans, zeker in het licht van de aanhoudende pandemie. Mensen werken meer thuis en zijn afhankelijk van allerlei externe diensten. En ondanks het feit dat Meet flink gepusht wordt door Google, en de laatste tijd meer gebruikers aan zich gebonden heeft, kun je je afvragen of er niet meer in gezeten heeft.

Dit is overigens niet de enige aanpassing die Google doorgevoerd heeft. De applicatie heeft nu ook een geüpdatete user interface, waardoor het gebruik van de app (als het goed is) toegankelijker geworden is.

Reageer op artikel:
Google Meet krijgt eindelijk Dark Mode-ondersteuning op iPhone en iPad
Sluiten