Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 22 september 2020

Gmail nu in te stellen als standaard mailapp voor iPhone en iPad

Heel veel mensen keken hier al naar uit sinds de aankondiging van iOS 14: je kunt nu Gmail instellen als standaard maildienst op je iPhone en iPad. De update die je daarvoor nodig hebt kun je nu downloaden voor iOS 14 en iPadOS 14. Met die besturingssystemen kun je namelijk zelf je eigen standaard browser en e-mailapplicatie instellen.

De nieuwe update, die je nu vindt in de App Store, voegt verder weinig toe aan de e-mailapplicatie van Google. Versie 6.0.200825 voegt dus in elk geval de mogelijkheid toe de dienst in te stellen als standaardapplicatie, waardoor zaken met betrekking tot e-mail dus voortaan, na het instellen, geregeld worden via Gmail. Gebruikers hebben er even op moeten wachten. De update voor beide besturingssystemen (iOS 14 en iPadOS 14) is nu een week beschikbaar. Ondertussen hebben andere apps binnen de twee categorie├źn al ondersteuning uitgerold. Maar nu hoef je als gebruiker van deze dienst dus niet meer te wachten.

Gmail
Mail van ome Google

Download de update voor Gmail

Wanneer je de verse update voor Gmail op iOS 14 en iPadOS 14 hebt gedownload, dan kun je de app op twee manieren instellen als standaardapplicatie voor mailgerelateerde zaken. Dat kun je regelen via de instellingenapplicatie, bijvoorbeeld. Maar wanneer je de app opent na het updaten, dan komt er ook een prompt in beeld te staan. In die prompt staat de vraag of je de app als standaard wil instellen.

NIEUW: Met iOS 14 kun je Gmail nu instellen als je standaard e-mail-app. Volg de prompt in de app of ga naar Instellingen > Gmail om Gmail in te stellen als standaard.

Houd er wel rekening mee dat iOS 14 en iPadOS 14 momenteel last hebben van een irritante bug die ervoor zorgt dat de apps die als standaard ingesteld staan, weer weggehaald worden (waardoor de apps van Apple wederom op die plek komen te staan). Dat gebeurt iedere keer wanneer je je iPhone of iPad opnieuw opstart. Je kunt dit probleem oplossen door je iPhone niet opnieuw op te starten of door de Mail-app te verwijderen.

Reageer op artikel:
Gmail nu in te stellen als standaard mailapp voor iPhone en iPad
Sluiten