Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 16 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Game relaxter met de Razer Kishi for iPhone

Razer is voor gamers geen onbekend merk. Het is een bedrijf dat in het verleden al vele verschillende accessoires voor gamers op de markt heeft gebracht. Met de Razer Kishi komen ze met een soort controller voor de iPhone.

De Razer Kishi was al een tijd beschikbaar voor de verschillende Android-apparaten. Het is een controller-variant die je aan de boven en onderkant van je iPhone klikt en hem dan horizontaal vasthoudt en lekker los kunt gaan met je favoriete game (mits die horizontaal werkt)

Gamen met de Razer Kishi

De Razer Kishi voor de iPhone heeft klikbare analoge thumbsticks, een reeks face- en multifunctionele knoppen en een achtwegs D-pad. Daarmee is hij dus van alle gemakken voorzien en kun je verschillende console-achtige games spelen zoals je dat ook op een spelcomputer zou gaan doen. Volgens het bedrijf heeft het apparaat een MFi (Made for iPhone)-certificering en is volledig compatibel met Apple Arcade. Op die manier kun je dus tientallen games op een net wat relaxtere manier dan via het touchscreen gaan spelen.

Speel een game als Oceanhorn 2 bijvoorbeeld

Mocht je een tijd achter elkaar los willen gaan met je favoriete game, dan is het goed om te weten dat de Razer Kishi gebruik maakt van passthrough opladen. Je sluit de accessoire namelijk aan op je lightning port en kunt dan uiteindelijk de iPhone opladen via de Kishi zelf. Je sluit deze direct aan op de controller. Daarnaast is het goed om te weten dat hij vele verschillende smartphones ondersteunt. Als je een beetje recente iPhone hebt, dan kun je er mee aan de slag. Het gaat uiteindelijk om volgende iPhones: iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Nu te koop

De Razer Kishi is niet goedkoop. Hij is voor 109,99 euro te koop in de webshop. Uiteindelijk kun je hem ook in de fysieke Apple Store gaan vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.