Mark Hofman
Mark Hofman App Store 15 september 2020

Facebook brengt met Watch Together kijkfeestjes naar Messenger

Wie met zijn vrienden een film of serie wil kijken, hoeft anno 2020 niet meer met elkaar in één ruimte te zitten. Facebook introduceerde eerder al de functionaliteit Watch Together en rolt hem deze week verder uit.

Binnenkort is het ook mogelijk om de functionaliteit via Facebook Messenger te gebruiken. Hierdoor kijk je samen nog makkelijker naar films of series.

Facebook’s Watch Together naar Messenger

De nieuwe functionaliteit werkt zowel in een een-op-een videogesprek via Facebook Messenger, als via Messenger Rooms. Iedere gebruiker is vervolgens in de mogelijkheid om iedere video te delen die ze maar willen, zolang deze maar op Facebook Watch staat. Vervolgens is het mogelijk om samen met de mensen in het videogesprek, tegelijkertijd, te kijken naar de video. Je zit dus alsnog samen iets leuks te kijken, maar dan wel vanaf je eigen bank.

Nora Micheva van Facebook geeft iets meer duidelijkheid voor de functionaliteit. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om video’s te bekijken uit verschillende categorieën. Denk hierbij aan TV & Movies, Watched en Uploaded. In een normaal gesprek op Facebook Messenger is het mogelijk om met acht mensen tegelijkertijd naar een video te kijken. Heb je behoefte om de lol met nog meer mensen te delen? Dan kan je gebruik maken van Messenger Rooms, waarin je met wel 50 mensen een video kan bekijken.

Facebook Messenger Rooms functie
De nieuwe functionaliteit

Facebook biedt Watch Together volledig gratis aan. De uitrol vindt deze week plaats en moet de functionaliteit beschikbaar maken voor zowel de iOS als de Android apps van Messenger en Messenger Rooms.

De vraag stijgt

Tijdens het hele feest dat men de coronaperiode noemt zijn meer van dit soort diensten naar buiten gebracht. Ondanks het feit dat de tool niet van de streamingdienst zelf afkomstig was, had ook Netflix een soortgelijke functionaliteit. Met Netflix Party, een extensie, was het mogelijk om de content van het platform te streamen met je vrienden. Exact een zelfde soort idee als Watch Together van Facebook. De tool was een succes en wist veel populariteit te behalen.

Met de komst van Watch Together haakt het bedrijf van Mark Zuckerberg nu dus ook aan. Een handige manier om meer mensen naar Facebook Watch te lokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook brengt met Watch Together kijkfeestjes naar Messenger
Sluiten