Ewan McGregor gaat roadtrip-serie voor Apple TV+ maken

Door: Jeroen Kraak - 5 reacties
Long Way Up Ewan McGregor Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

We weten dat Ewan McGregor zijn grote passie acteren is. Maar daarnaast is het ook een verfent motorrijder. Daarover maakt hij nu een serie voor Apple TV+.

Er zijn veel soorten reisprogramma’s op de streamingdiensten. Zo gaat Zac Efron in Down To Earth de wereld over om duurzame manieren van leven te ontdekken en bezoekt journalist David Farrier de meest ongebruikelijke en macabere plekken op de wereld in Dark Tourist op Netflix. Een roadtrip-programma met motoren is er nog niet. Daar maakt Ewan McGregor nu een einde aan.

Ewan McGregor pakt de motor

Hij gaat voor Apple TV+ met de motor op pad. Samen met Charley Boorman maakt hij een een roadtrip door Zuid-Amerika. Hij doet daarbij Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Mexico aan. Dat zijn 20.000 kilometers die het tweetal in 100 dagen aflegt in het prachtige landschap van Zuid en Centraal-Amerika. Natuurlijk moet dat tegenwoordig wel allemaal milieuvriendelijk en dus rijden ze op elektrische Harley-Davidsons.

Natuurlijk is het niet helemaal nieuw dat Ewan McGregor op pad gaat met de motor. Eerder maakte hij soortgelijke shows voor de Britse tv-zenders Sky One en BBC Two in de jaren ’00. Deze hadden respectievelijk de naam Long Way Round en Long Way Down. Het programma op Apple TV+ gaat Long Way Up heten. Het is vanaf vrijdag 18 september te zien op de streamingdienst. De eerste drie afleveringen staan er meteen op. Daarna volgt elke week een nieuwe aflevering.

Breder aanbod Apple TV+

Met het binnenhalen van de serie van Ewan McGregor breidt Apple TV+ zijn aanbod uit. Een reisprogramma had het nog niet. Het laat zien dat Apple het aanbod van zijn streamingdienst wil verbreden. Naast dat het aan de lopende band films en series van grote namen aankondigt, is het ook bezig met documentaires. Daarnaast is Oprah Winfrey natuurlijk een van de grote uithangboorden van Apple TV+. Eerder deze week kondigde Apple TV+ al een kerstshow met Mariah Carey aan.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Olieboer

  Die vorige 2 shows waren erg leuk. Ik als motorliefhebber en mijn vrouw als Ewan McGregor liefhebber hebben er erg van genoten. We kijken er weer naar uit! G

  elukkig rijdt hij waarschijnlijk weer op het nieuwste model BMW GS, maar is hij er zelf weer wat jaren ouder op geworden, fijn voor de verhoudingen thuis;)

 • Profielfoto
  ludovico ventuno

  Geachte Heer Kraak – McGregor is fervent motorrijder. Verven doet ie met een borstel. Er wordt wel eens gezegd dat het alfabet in Nederland minder letters telt. De G wordt vervangen door de CH, de Z door de S en de F door de V. Dat scheelt best een hoop ellende en zelfs 3 letters. Alinea 2 en 3 even op spelling nalezen misschien. Sans rancune!

   

 • Profielfoto
  Di May

  Wij hebben op school nog leren schrijven.
  Maar dat is ondertussen een eeuwigheid geleden.

  Toegegeven : ondanks durf ik toch
  nog eens een kemel schieten.

 • Profielfoto
  Jeroen Kraak

  ludovico ventuno op 2 september 2020 11:17

  Geachte Heer Kraak – McGregor is fervent motorrijder. Verven doet ie met een borstel. Er wordt wel eens gezegd dat het alfabet in Nederland minder letters telt. De G wordt vervangen door de CH, de Z door de S en de F door de V. Dat scheelt best een hoop ellende en zelfs 3 letters. Alinea 2 en 3 even op spelling nalezen misschien. Sans rancune!

   

  Geachte heer Ludovico, dank voor uw opmerking. Ik ga het meteen aanpassen. Sans rancune!

 • Profielfoto
  Di May

  ‘recune’ ?
  of ‘rancune’ ?

  Hollands Frans ?