Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 29 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Billie Eilish krijgt eigen documentaire op Apple TV+

Billie Eilish is op dit moment een van de populairste artiesten op de wereld. Voor Apple TV+ een reden om een documentaire van haar te maken.

Er zijn eigenlijk maar twee smaken omtrent Billie Eilish, je vindt haar muziek geweldig of verschrikkelijk. Het merendeel zit in de eerste groep waardoor de zangeres immens populair is. Ze sleept dan ook meerdere awards in de wacht en heeft zelfs de soundtrack voor de nieuwe James Bond-film mogen maken die in november op de agenda staat.

Billie Eilish op Apple TV+

Nu gaat Billie Eilish samenwerken met Apple, laat het bedrijf weten in een persbericht. De zangeres krijgt een eigen documentaire op Apple TV+ getiteld Billie Eilish: The World’s A Little Blurry. De productie wordt gemaakt door regisseur R.J. Cutler, die in het verleden al verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept.

De docu komt niet alleen Apple TV, want de streamingdienst wil de titel ook naar de bioscopen brengen. Als alles goed gaat komt de productie in februari 2021 uit. Het is niet de eerste keer dat Billie Eilish samenwerkt met Apple. Eerder was haar muziek al te horen in een advertentie van Apple Music’s World Wide.

Billie Eilish timmerde al een tijdje aan de weg, maar had in 2019 haar definitieve doorbraak met haar album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten wist het album binnen no time de eerste plaats te veroveren. Ze was de jongste vrouw ooit die nummer 1 stond in het Verenigd Koninkrijk.

Apple TV+ heeft al een korte aankondiging op YouTube gezet. Daarin is overigens niet heel veel te zien. Het is een grafische video met daarin de muziek en de datum en de muziek van de zangeres. Het enige bijzondere is een korte kindervideo van de zangeres.

Meer muziek

Dit gaat de tweede muziekdocumentaire op Apple TV+ worden. Eerde bracht het al Beastie Boys Stories uit. In die film zien we hoe Mike Diamond en Adam Horovitz vertellen over hun band en vriendschap van 40 jaar. De film is goed ontvangen door het grote publiek. Het scoort een 7,9 op IMDb en was genomineerd voor vijf Daytime Emmy’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Billie Eilish krijgt eigen documentaire op Apple TV+
Sluiten