Billie Eilish krijgt eigen documentaire op Apple TV+

Door: Jeroen Kraak - 12 reacties
Billie Eilish Apple TV Plus
(Afbeelding: Tolga AKMEN / AFP)

Billie Eilish is op dit moment een van de populairste artiesten op de wereld. Voor Apple TV+ een reden om een documentaire van haar te maken.

Er zijn eigenlijk maar twee smaken omtrent Billie Eilish, je vindt haar muziek geweldig of verschrikkelijk. Het merendeel zit in de eerste groep waardoor de zangeres immens populair is. Ze sleept dan ook meerdere awards in de wacht en heeft zelfs de soundtrack voor de nieuwe James Bond-film mogen maken die in november op de agenda staat.

Billie Eilish op Apple TV+

Nu gaat Billie Eilish samenwerken met Apple, laat het bedrijf weten in een persbericht. De zangeres krijgt een eigen documentaire op Apple TV+ getiteld Billie Eilish: The World’s A Little Blurry. De productie wordt gemaakt door regisseur R.J. Cutler, die in het verleden al verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept.

De docu komt niet alleen Apple TV, want de streamingdienst wil de titel ook naar de bioscopen brengen. Als alles goed gaat komt de productie in februari 2021 uit. Het is niet de eerste keer dat Billie Eilish samenwerkt met Apple. Eerder was haar muziek al te horen in een advertentie van Apple Music’s World Wide.

Billie Eilish timmerde al een tijdje aan de weg, maar had in 2019 haar definitieve doorbraak met haar album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten wist het album binnen no time de eerste plaats te veroveren. Ze was de jongste vrouw ooit die nummer 1 stond in het Verenigd Koninkrijk.

Apple TV+ heeft al een korte aankondiging op YouTube gezet. Daarin is overigens niet heel veel te zien. Het is een grafische video met daarin de muziek en de datum en de muziek van de zangeres. Het enige bijzondere is een korte kindervideo van de zangeres.

Meer muziek

Dit gaat de tweede muziekdocumentaire op Apple TV+ worden. Eerde bracht het al Beastie Boys Stories uit. In die film zien we hoe Mike Diamond en Adam Horovitz vertellen over hun band en vriendschap van 40 jaar. De film is goed ontvangen door het grote publiek. Het scoort een 7,9 op IMDb en was genomineerd voor vijf Daytime Emmy’s.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Billie Eilish after one song: yep, nice!
  Billie Eilish after four songs: my god, please stop!

 • Profielfoto
  RW076

  Ik mag hier niets van vinden.

 • Profielfoto
  sedikit

  Ik kende haar niet (is ook niet meer bij te houden , in het komen en gaan 😀…). Uit nieuwsgierigheid een paar nummers beluisterd via Spotify. Wel bijzonder, vooral door de begeleidende musici en arrangementen. Maar ik denk dat haar (gemaakte, gekunstelde) slaperige stem op den duur gaat vervelen. Tip: zoek eens op LP ((Laura Pergolizzi ). Een jaar geleden voor mij een ontdekking. Geen enkele opsmuk.

 • Profielfoto
  Imagic

  Van alle hedendaagse muziek, waar ik doorgaans niets mee heb, vind ik haar best goed te pruimen.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Imagic op 29 september 2020 12:18
  Van alle hedendaagse muziek, waar ik doorgaans niets mee heb, vind ik haar best goed te pruimen.

  Het is maar goed dat je de laatste 4 woorden in de juiste volgorde hebt gezet.

 • Profielfoto
  okeribok

  Ik krijg Ellen Feiss flashbacks…

 • Profielfoto
  hansz

  Slaapverwekkend, zowel haar stem als de muziek.

 • Profielfoto
  Koezel

  Ik had er nog nooit van gehoord. Even geluisterd naar verschillende nummers. Saai en slaapverwekkend.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Daar ben ik, en iedereen boven de 13, te oud voor.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Je bent nooit te oud voor iets. Ik ben 57 en wordt nog regelmatig verrast door ‘nieuwe’ muziek. Oké, misschien liever geen heel album van Billie…;)

 • Profielfoto
  Evert Jan

  En dat heeft KarelWillem helemaal goed.

  En muziek kan ook tijdloos zijn.

 • Profielfoto
  Bianco

  Ik kende haar ook niet. Tot ik vorig jaar heel vroeg in de ochtend onderweg was in een busje van de zaak, naar een klus. Toen heb ik ‘m even aan de kant moeten zetten. Dat nummer kwam wel even binnen.

  Ze heeft een aparte stem. Ik vind niet alles even geweldig, maar ik kan haar wel pruimen. LP trouwens ook, dat was ook een ontdekking ergens vorig jaar..