Apple’s Time Flies event: 5 dingen die je misschien gemist hebt

Door: Mark Hofman - 14 reacties
Apple Watch Series 6
(Afbeelding: Apple)

Ondanks het feit dat de iPhone 12 serie ontbrak, had Apple gisteravond tijdens het Time Flies evenement toch genoeg te melden. We zagen een iPad Air, de achtste generatie iPad, twee nieuwe Apple Watch-modellen en nog heel veel meer.

Door de vele aankondigingen kan het zijn dat jij misschien wat over het hoofd gezien hebt tijdens het evenement. Daarom hebben we 5 aankondigingen voor je op een rijtje gezet, die jij misschien wel gemist hebt.

Apple Fitness+ niet naar Nederland

Apple Fitness+
Apple Fitness+ (Afbeelding: Apple)

Gisteravond liet Apple tijdens het Time Flies evenement trots een nieuwe dienst zien. Met Apple Fitness+ moet het makkelijker worden om in vorm te komen of in vorm te blijven. Waar je wilt en wanneer je wilt. Met behulp van allerlei videolessen en je Apple Watch helpt het bedrijf uit Cupertino je bij het behalen van je doel. En dan maakt het niet uit of je Yoga doet, wil fietsen of simpelweg jezelf tot het uiterste wilt drijven in een HIIT work-out.

Het concept is goed, maar in Nederland moeten we het voorlopig zonder de hulp van Apple doen. De gloednieuwe dienst is namelijk niet te gebruiken in ons land. Op dit moment kunnen alleen gebruikers in Australië, Canada, Nieuwe-Zeeland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ermee aan de slag. En dat blijft voorlopig ook nog wel even zo. We grijpen dus mis.

Touch ID in de iPad Air 4

iPad Air (2020)
Schermranden aanzienlijk dunner (Afbeelding: Apple)

De nieuwe iPad Air was toch wel het hoogtepunt van gisteravond. De tablet is voorzien van een prachtig ontwerp, een groter scherm, een goed camerasysteem en de gloednieuwe A14 Bionic chip van Apple. De tablet is naar verluidt 40% sneller dan zijn voorganger en het is niet onlogisch dat de meeste aandacht daar naartoe ging. Maar er is meer.

Bij het vorige model zat Touch ID op de voorkant van de iPad Air. Dat was destijds nog mogelijk door de dikke schermranden, maar dankzij het nieuwe ontwerp is daar geen ruimte meer voor. Bij het gebrek aan Face ID heeft Apple dus een oplossing moeten bedenken. Dat doet het bedrijf door de vingerafdrukscanner te verwerken in de powerknop aan de bovenkant. Met behulp van een Sapphire Crystal lens heeft Apple het voor elkaar gekregen om de scanner klein en smal te houden. Daardoor past deze makkelijk in de knop aan de bovenkant.

Een uiterst goede oplossing, als je het ons vraagt.

Family Setup niet in Nederland

Apple Watch SE

Met de introductie van de Apple Watch Series 6 ziet ook een functionaliteit genaamd Family Setup het daglicht. Door de functionaliteit is het mogelijk om meerdere smartwatches te koppelen aan één iPhone. Vooral handig voor ouders met jonge kinderen. Geef je kind een Apple Watch, koppel deze vervolgens aan je eigen iPhone en klaar is kees. Het is bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde locaties in te stellen. Wanneer je kind bijvoorbeeld alleen naar school fiets, krijg jij hierdoor een melding dat hij of zij op de bestemming is aangekomen. Iets dat ook heel handig kan zijn voor ouderen.

Maar goed, we zullen nog even moeten wachten tot we er zelf mee aan de slag kunnen. Family Setup is voorlopig nog niet beschikbaar in Nederland.

Apple One: bundels en prijzen

Apple One
De prijzen in Nederland (Afbeelding: Apple)

De Apple One bundel is een feit. Met deze bundel is het mogelijk om voor een vast bedrag per maand gebruik te maken van meerdere Apple-diensten. Alleen bestaat deze bundel dus uit drie verschillende varianten. Deze varianten hebben allemaal een verschillend prijskaartje en bieden allemaal iets anders. Tijdens de keynote werden de bundels en bijbehorende prijzen getoond, maar het kan zijn dat je het even gemist hebt.

We zetten ze daarom voor je op een rijtje. Apple One kent de volgende bundels:

 • Individual: iCloud (50GB) / Apple Music / Apple TV+ / Apple Arcade | €14,95 per maand
 • Family: iCloud (200GB) / Apple Music / Apple TV+ / Apple Arcade | €19,95 per maand voor 5 personen
 • Premier: iCloud / Apple Music / Apple TV+ / Apple Arcade / Fitness+ / News+ | $29,95 per maand

Het is je misschien opgevallen dat twee prijzen in euro’s staan en één prijs in dollars. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat die laatste bundel niet in Nederland beschikbaar is, gezien Fitness+ en News+ niet in ons land te gebruiken zijn.

Apple Watch Series 6 krijgt U1 chip

Apple Watch Series 6
De nieuwe Series 6 (Afbeelding: Apple)

De Apple Watch Series 6 werd gisteravond uitvoerig besproken. We zagen de nieuwe kleuren, de nieuwe processor en functionaliteiten. Maar ondanks het feit dat hij wel even voorbij kwam, was er niet heel veel aandacht voor de U1 chip. Dat terwijl het toch best een dingetje is dat hij in de nieuwe Series 6 zit.

De U1 chip in de Apple Watch Series 6 is een ultra-wideband chip. Deze is bedoeld om de locatievoorzieningen van je Apple Watch te verbeteren. Functionaliteiten die er gebruik van maken werken hierdoor dus beter dan voorheen. Het is de eerste keer dat de chip gebruikt wordt in een Apple Watch en dat is best een dingetje. Zeker, omdat de nieuwe Apple Watch SE de chip niet heeft.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple gebruik maakt van de U1 chip. De iPhone 11 en iPhone 11 Pro-modellen beschikken er ook over.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Willem

  Ik vind het Family pakket echt schamel met die 200Gb; heb voor mezelf al het Tb pakket omdat mijn fotocollectie alleen al 180Gb is.

  Ook hier past Apple het concept toe van “net te weinig storage” om je tot een upgrade te dwingen. Maar die upgrade (Premies) is er dan weer niet. En als hij hier wel zou zijn, dan is het zonder Fitness+ en News+ weer te schamel.

   

 • Profielfoto
  Pixelman

  Die pakketten zijn Idd Absurd. Ik had liever een pakket gezien van
  iCloud 1TB of 2TB / Apple Music / Apple TV+ / Apple Arcade

  Maar das weer typisch Apple nat. Altijd onderste uit de kan halen. Ze weten zeer goed dat niemand genoeg heeft met 200GB

  zo blijven ze bakken geld verdienen:)

 • Profielfoto
  error

  Niet dat ik er behoefte aan heb… maar we kunnen vast nog heel lang wachten op die Fitness+ dienst. Volgens John Gruber komt deze dienst alleen in de huidige selectie landen uit omdat daar primair engels wordt gesproken en alle Apple fitness coaches engels spreken. Voor dat ze die hele logistiek in de nederlandse taal hebben opgezet is het zomaar 2026.

  Dat Family Setup komt hier waarschijnlijk niet omdat in Nederland (nog steeds) geen ‘cellular’ Apple Watch wordt verkocht.

  Het rijtje Apple services / producten die niet in Nederland werken of verkrijgbaar zijn wordt steeds langer.

 • Profielfoto
  Roel Neumann

  En wat is de reden dat we misgrijpen wat Fitness+ betreft?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Family is voor zes (6) personen b.t.w.

  ‘Delen met maximaal vijf andere mensen’.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als je een gezins­abonnement op Apple One hebt, kun je ‘Delen met gezin’ gebruiken om al je Apple services te delen met tot vijf andere gezinsleden.

 • Profielfoto
  dsdevries

  Willem op 16 september 2020 16:29
  Ik vind het Family pakket echt schamel met die 200Gb; heb voor mezelf al het Tb pakket omdat mijn fotocollectie alleen al 180Gb is.

  Ook hier past Apple het concept toe van “net te weinig storage” om je tot een upgrade te dwingen. Maar die upgrade (Premies) is er dan weer niet. En als hij hier wel zou zijn, dan is het zonder Fitness+ en News+ weer te schamel.

   

  In de faq op de apple one pagina staat dat je icloud storage wel kunt verhogen. De prijzen voor die upgrades zijn echter nog niet bekend.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Fitness+ niet naar Nederland? Dat had ik inderdaad gemist. Vond dat net het meest interessante op de hele Keynote 🙁

 • Profielfoto
  Pjotr

  Heel rijtje services voor USA only. En Aussies.

  Verder wordt het OS niet meer vernoemd naar internationale katten maar naar natuurgebieden in USA only.

  Apple, we make USA great again !!

   

   

 • Profielfoto
  Frans

  Het prijsverschil tussen Individual en Family is absurd. Per individu gerekend 4,5 x zo duur! Iets van € 4,95 – 6,95 zou te verdedigen zijn, € 15,95 is gewoon discriminatie van singles.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Frans op 16 september 2020 21:10
  Het prijsverschil tussen Individual en Family is absurd. Per individu gerekend 4,5 x zo duur! Iets van € 4,95 – 6,95 zou te verdedigen zijn, € 15,95 is gewoon discriminatie van singles.

  Wat zeg je nou eigenlijk? Anders lees je het artikel nog even opnieuw en schrijf je een andere reactie..

 • Profielfoto
  Furbz

  Frans op 16 september 2020 21:10
  Het prijsverschil tussen Individual en Family is absurd. Per individu gerekend 4,5 x zo duur! Iets van € 4,95 – 6,95 zou te verdedigen zijn, € 15,95 is gewoon discriminatie van singles.

  Jij vindt dit te duur voor singels? Spotify doet hetzelfde. Daar koop je voor een 10tje een single license. + Appletv+ 4,99 + iCloud 1 euro+ 4,99 apple arcade. 21 euro. Apple Duo is goedkoper dan dat! Eigenlijk discrimineert Spotify. Die zijn vijf euro duurder en koop je er verder niks bij.

  Het lijkt er een beetje op dat je gewoon iets roept als ik eerlijk mag zijn. Of je hoopt op een reactie, zoals ik nu geef. Had ik niet moeten doen.

 • Profielfoto
  Furbz

  Apple One bedoel ik natuurlijk;)

 • Profielfoto
  Kevin

  Ik heb de HomePod gemist..