Apple’s laatste iPod nano is binnenkort een vintage product

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
iPod nano 7de gen
(Afbeelding: Apple)

De zevende generatie van de iPod nano is tevens de laatste generatie van de muziekspeler. En het ziet ernaar uit dat Apple het product eindelijk toevoegt aan de vintagelijst van de fabrikant. Ook de vijfde generatie van de mediaspeler wordt toegevoegd aan dezelfde lijst.

Apple voegt later deze maand de iPad nano (zevende generatie) toe aan de Vintage and Obsolete-lijst van de fabrikant, weet Macrumors te melden. Wanneer dat gebeurt, dan is de nano-serie helemaal vertegenwoordigd op die lijst. De zevende generatie werd in 2012 geïntroduceerd en kreeg in 2015 nog een refresh, maar sindsdien heeft de line-up geen nieuwe varianten meer gekregen. De lijst voor oude en verouderde producten van Apple is een lijst met hardware die de afgelopen vijf jaar tot zeven jaar niet meer verkocht is. Wanneer producten zelfs de zeven jaar voorbij gaan, dan worden ze als sterk verouderd gemarkeerd.

iPod nano 5de gen
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple)

iPod nano is verouderd

Naast de iPad nano van de zevende generatie, wordt ook officieel de nano van de vijfde generatie toegevoegd aan de lijst. Mocht je één van deze producten nog dagelijks gebruiken, dan hoef je nog niet in de stress te schieten. Beide apparaten kunnen namelijk nog steeds rekenen op reparaties vanuit Apple of derde partijen. Mocht er dus nog iets kapotgaan, dan kun je ervan uitgaan dat het probleem wordt opgelost voor je.

Let wel op, want dit geldt alleen nog zolang de voorraad van beschikbare componenten strekt. Ook is het zo dat wanneer het meer dan zeven jaar geleden is dat de producten op de markt verschenen, en ze dus als ‘sterk verouderd’ aangemerkt worden door Apple, de reparatiediensten niet meer verleend worden. De iPod nano van de vijfde generatie lijkt hier vooralsnog een uitzonderingspositie te genieten, aangezien dat model in 2012 op de markt uitgebracht werd.

De eerste iPod nano verscheen in 2005 op de markt.

Apple

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  EGrafland

  Ik heb het altijd leuke dingen gevonden, ook al ben ik nooit eraan toe gekomen om er een te kopen. Misschien bezwijk ik nog eens voor een tweedehandsje. Maar puur functioneel … een ongeveer net zo dure Sony NW-55 speelt Hi-Res files, en is naast het 16 Gb basisgeheugen oneindig uitbreidbaar met SD-kaarten; ik heb er nu een 256 Gb kaartje inzitten.
  Dus ja, het heeft zijn tijd gehad.

 • Profielfoto
  reporterdavid

  Waar was die tijd…

 • Profielfoto
  gipsman

  Hm, er bestaan nu natuurlijk iPods met meer opslagcapaciteit…