Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 16 september 2020

AppleCare+ breidt dekking verder uit naar 2 incidenten per jaar

Apple heeft noemenswaardige veranderingen doorgevoerd aan het beleid van het garantiepakket AppleCare+, bedoeld voor je iPhone, iPad, Apple Watch en Mac. Nu worden er namelijk twee incidenten per twaalf maanden vergoed. Ook is het bedrag van het eigen risico nu lager, wanneer je apparaat gestolen of kwijt is.

Het zijn welkome veranderingen voor de mensen die de extra garantie afgenomen hebben bij het bedrijf uit Cupertino. Voorheen was het namelijk zo dat je slechts twee schade-incidenten per 24 maanden vergoed kreeg. Denk dan aan schade door water of wanneer je je iPhone laat vallen waardoor het scherm of de achterkant een barst opgelopen heeft. Door de veranderingen kun je voortaan dus twee keer per jaar je iPhone, iPad, Mac of Apple Watch laten repareren wanneer ze per ongeluk schade opgelopen hebben. En ja, dat loopt dus op naar vier keer per twee jaar, wat voor sommige gebruikers gewoon een handige back-up is.

AppleCare+
AppleCare+

AppleCare+: garantie voor vier incidenten

Sommige dingen veranderen echter niet. Wanneer je gebruikmaakt van de AppleCare+-garantie, dan moet je nog steeds een klein bedrag neerleggen voor de geleverde dienst. Dat kan ergens van een paar tientjes tot honderd euro zijn, afhankelijk van de schade. Wanneer er sprake is van waterschade, dan ben je het duurst uit.

Daarnaast is het zo dat Apple ook een verandering doorvoert als het gaat om verlies of diefstal. Voorheen was het zo dat het bedrag afhankelijk was het type iPhone-model dat je aangaf, waardoor je in sommige gevallen dus meer moest betalen. Nu is het zo dat er één bedrag is voor alle iPhones. In de Verenigde Staten kost het je 149 dollar.

De laatste maanden pusht Apple de AppleCare+-diensten wat heviger. Zo hebben klanten meer tijd zich aan te melden voor de garantiedienst. Voortaan heb je niet zestig dagen de tijd na aanschaf van het Apple-product om de dienst aan te schaffen, maar een heel jaar.

Reageer op artikel:
AppleCare+ breidt dekking verder uit naar 2 incidenten per jaar
Sluiten