Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 16 september 2020

Apple Watch Series 6: alles over de gloednieuwe smartwatch

Tijdens het Time Flies evenement van gisteravond liet Apple een hoop nieuwe dingen zien. De gloednieuwe Apple Watch Series 6 was er een van. In ons grote overzicht van het evenement kwam hij al voorbij, maar in dit artikel maken we even goed kennis met de smartwatch.

De Apple Watch Series 6 heeft een hoop te bieden en in dit artikel zetten we het allemaal op een rij. We kijken naar de specificaties, de vernieuwingen, de prijzen en de beschikbaarheid.

Apple Watch Series 6: meer van hetzelfde

De Apple Watch Series 6 valt qua ontwerp, op een aantal kleurenopties na, niet heel erg op. De smartwatch lijkt twee druppels water op de Series 5, die op zijn beurt weer op de Series 4 leek. Alleen is het nieuwe model wel voorzien van een aantal nieuwe sensoren, om bepaalde functionaliteiten mogelijk te maken.

Always-on scherm verbeterd

Wel goed om te weten is dat het Always-on display, dat met de Series 5 geïntroduceerd werd, een stuk verbeterd is. De helderheid van het scherm is in deze modus 2,5x hoger, waardoor je hem beter af kan lezen. Dit is vooral handig wanneer je even snel de tijd wilt checken terwijl je achter je bureau zit of wanneer je dit buiten even wilt doen.

Apple Watch Series 6
Met blauw aluminium

Meer wijzerplaten

Op hardwaregebied valt er weinig nieuws te vinden qua ontwerp, maar op softwaregebied zit dat wel anders. Apple maakte gisteravond bijvoorbeeld bekend dat de Apple Watch Series 6 voorzien is van een aantal nieuwe wijzerplaten. Zo is er een nieuwe wijzerplaat waarin je eigen Memoji centraal staat. Maar er is meer te vinden, zo is in onderstaande video van Apple zelf te zien.

Solo Loop

De Apple Watch Series 6 komt natuurlijk ook met een verzameling aan nieuwe bandjes. En een van die bandjes is de nieuwe Solo Loop. Het is een Apple Watch bandje zonder gaatjes of gespen. Het bandje bestaat uit een geheel en schuif je om je pols heen, zoals je dat ook bij een armband kan doen.

Daarnaast zijn er uiteraard nog meer bandjes te vinden. Met de Apple Watch Series 6 heb je de beschikking over een gevlochten solobandje, een geweven sportbandje, de reguliere sportbandjes, de luxe leren bandjes en de bandjes van roestvrijstaal.

Apple Watch Series 6
De Solo Loop

Meer informatie over de verschillende soorten bandjes en de kleurenopties? Dat kan je vinden op de website van Apple!

Apple Watch Series 6: nieuwe functionaliteiten

Naast nieuwe bandjes, een bekend ontwerp en een collectie aan wijzerplaten, zijn er ook aardig wat functionaliteiten toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan het meten van je zuurstofgehalte met behulp van de nieuwe zuurstofsaturatiesensor. Met behulp van een infraroodsensor en rood licht dat op de pols geschenen wordt kan het algoritme van de Apple Watch Series 6 het zuurstofgehalte meten. Binnen 15 seconden is de meting klaar en heb jij het resultaat. Apple werkt samen met verschillende gezondheidsorganisaties, waarmee bepaalde onderzoeken verricht kunnen worden.

Daarnaast beschikt de Apple Watch Series 6 ook over een Always-on hoogtemeter. Met de functionaliteit is het mogelijk om de hele dag door te zien op welke hoogte jij je bevindt. Deze functionaliteit maakt dus optimaal gebruik van de vernieuwde barometrische hoogtemeter en detecteert ook kleine hoogteverschillen van ongeveer 30cm.

Apple Watch Series 6
Infraroodsensoren

watchOS7

De nieuwe Apple Watch Series 6 draait uiteraard op watchOS 7. In de afgelopen maanden heeft Apple het nieuwe besturingssysteem uitvoerig getest en vanaf vandaag is het systeem volledig te gebruiken. Door de uitrol van de update zijn er ook op softwaregebied een aantal nieuwe functionaliteiten te gebruiken. Denk hierbij aan de slaapmeter, waarmee je eindelijk je slaapritme goed in de gaten kan houden.

Verder is het mogelijk om wijzerplaten uit te wisselen of op te halen. Op die manier kun jij je creatieve wijzerplaten dus makkelijk met vrienden en familie delen. Daarbij is watchOS 7 voorzien van allerlei functionaliteiten om je gezondheid en conditie in de gaten te houden. Denk aan de VO2max waarmee je bij matige inspanning voldoende zuurstof binnenkrijgt, automatische detectie wanneer jij je handen was en gloednieuwe work-outs.

S6 processor

Niet alleen draait de Apple Watch Series 6 op watchOS 7, maar ook op de nieuwe S6 processor. De chip is gebaseerd op de A13 Bionic chip en komt met de eerste grote prestatieverbetering sinds de Series 5. Het bedrijf uit Cupertino belooft dat de smartwatch, door de S6 processor, 20% sneller wordt dan zijn voorganger.

De chip is op papier overigens ook een stuk zuiniger. Het zorgt ervoor dat je Apple Watch Series 6, net als zijn voorgangers, 18 uur aan accuduur heeft. Dit terwijl de smartwatch dus wel een stuk sneller is. Volgens Apple maakt de Series 6 vooral merkbare stappen op het gebied van opladen. Binnen anderhalf uur is hij van 0% naar 100% opgeladen.

Naast de S6 processor beschikt de Series 6 over dezelfde U1 ultrawideband chip als de iPhone 11-lijn. Alleen is op dit moment nog niet helemaal bekend wat Apple ermee van plan is.

S6 chip Apple Watch 6
Klik/tap voor groter.

Apple Watch Series 6: prijzen en beschikbaarheid

De Apple Watch Series 6 is vanaf 18 september 2020 beschikbaar in de volgende nieuwe kleuren:

  • Zilverkleurig
  • Blauwkleurig
  • Goudkleurig
  • Spacegrijs
  • (PRODUCT)RED

Het GPS-only model is vanaf €429 te koop Via de website van Apple kan je de Series 6 al direct bestellen, alleen wordt hij dus pas vanaf 18 september geleverd. De GPS + Cellular versies zijn niet beschikbaar in de Nederlandse Apple Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 6: alles over de gloednieuwe smartwatch
Sluiten