Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 8 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple Watch Series 5 niet meer te krijgen: Series 6 toch onderweg?

Volgens Jon Prosser, inmiddels een bekende lekker, kunnen we vandaag een gloednieuwe iPad en de opvolger van de Apple Watch Series 5 verwachten. Ondanks dat Bloomberg’s Mark Gurman gister meldde dat Apple’s aankondiging van vandaag om compleet iets anders ging, zou Prosser zomaar eens gelijk kunnen hebben.

De komst van de Series 6 betekent dat de Apple Watch Series 5 via Apple waarschijnlijk niet meer te verkrijgen is. Een bericht dat we in de afgelopen 24 uur ook steeds terug zien komen op het internet. Maakt Apple zich klaar voor de komst van de Series 6?

Apple Watch Series 5 niet meer te krijgen

Met de herfst in aantocht verwachten we uiteraard een hele lading nieuwe producten van Apple. Zo houden we onze adem in voor de komst van de iPhone 12 serie en kunnen we binnenkort ook los met de Apple Watch Series 6. Althans, dat is de verwachting. Zeker nu de Apple Watch Series 5 steeds moeilijker te verkrijgen is via Apple’s online winkel. Vooral klanten in de Verenigde Staten, China en Japan kunnen veel varianten niet meer besteld worden. Het begon bij de modellen met speciale bandjes, maar sinds vannacht zien we ook meldingen van de standaardmodellen.

Op zichzelf is dat niet zo’n heel groot nieuws, maar in combinatie met de geruchten van de laatste tijd wel. Zo liet Jon Prosser gister nog weten dat we vandaag, om 15:00 uur Nederlandse tijd, de aankondiging van de Apple Watch Series 6 kunnen verwachten. De nieuwe smartwatch wordt via een persbericht aangekondigd en zal binnenkort geleverd kunnen worden. Het feit dat veel klanten in de VS, China en Japan geen hand kunnen leggen op de Series 5 is dus vrij opmerkelijk te noemen.

In Nederland kunnen de Apple Watch-modellen gewoon besteld worden. Verder maken verschillende media melding van het feit dat de voorraad in heel Europa gewoon hetzelfde is als normaal.

‘Aankondiging evenement’

Ondanks het feit dat het er misschien op lijkt dat Prosser gelijk heeft, heeft Mark Gurman een andere planning in zijn agenda staan. De journalist van Bloomberg verwacht vandaag een aankondiging voor het iPhone 12 evenement. Tijdens dit evenement zou onder andere ook de komst van de Apple Watch Series 6 bekendgemaakt kunnen worden.

Een realistische benadering, gezien het regionale tekort niets hoeft te zeggen over de internationale lancering. Voorheen was het bijvoorbeeld mogelijk om vlak voor de aankondiging van het nieuwe model, het oude model nog te bestellen. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we vandaag alsnog een uitnodiging krijgen voor het evenement dat binnenkort plaats zal vinden. Later vandaag zullen we het weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 5 niet meer te krijgen: Series 6 toch onderweg?
Sluiten