Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 28 september 2020

‘Apple Watch Series 3 start zichzelf op willekeurige momenten opnieuw op’

Sinds de release van watchOS 7 voor onder meer de Apple Watch Series 3 duiken er problemen op voor de smartwatcheigenaars. Niet alleen presteert het slimme horloge minder goed, ook zou de hardware zichzelf op willekeurige momenten opnieuw opstarten. Het is niet duidelijk hoe groot dit probleem momenteel is.

Op het officiële forum van Apple treffen we mensen aan die klagen over dezelfde dingen met betrekking tot Apple Watch Series 3 en watchOS 7. Een aantal gebruikers klagen namelijk over de constatering dat hun smartwatch een stuk minder snel aanvoelt. Eén van de meest gehoorde klachten is echter dat het apparaat zichzelf meerdere keren per dag opnieuw opstart, en we op willekeurige momenten. Zo laat één van de forumposters weten:

I’ve had several reboots a day since updating, it asks me for my passcode and shows blank stats on activity. Never had an issue like this before on Watch OS6 or earlier, surely there has to be a supplement update from Apple to address this?

Problemen met Apple Watch Series 3

Meerdere Apple Watch Series 3-gebruikers noemen de watchOS 7-update voor hun smartwatch de meest vreselijke update voor het slimme horloge tot dusver.

My series 3 completed an auto update overnight to Watch OS7. Today it has shut itself down at least 3 times, locked itself while on my wrist about 4 times, failed to load complications on multiple faces (weather, activity rings, date etc), disconnected from my phone at least twice. This has been the buggiest upgrade I have seen.

Ook op andere plekken laten eigenaars van de smartwatch van zich horen, zoals op het forum van Apple-nieuwswebsite Macrumors. Daar komen we dezelfde klachten tegen: tegenvallende prestaties, willekeurige reboots en meer.

Het wordt Apple Watch Series 3-eigenaars ook niet gemakkelijk gemaakt. Want wat blijkt: je kunt niet downgraden naar watchOS 6. En de onlangs vrijgegeven watchOS 7.0.1 (gemarkeerd als een bugfix-update) doet ook weinig goeds aangaande de problemen. Bovendien verkoopt Apple deze versie van de smartwatch nog steeds, terwijl inmiddels duidelijk is dat de hardware moeite heeft met de software. Mogelijk heeft dat implicaties voor de release van watchOS 8.

Op moment van schrijven is niet duidelijk hoe groot het probleem is of wanneer Apple voornemens is de problemen op te lossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Watch Series 3 start zichzelf op willekeurige momenten opnieuw op’
Sluiten