Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 10 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple Watch Series 3: snel kopen of wachten tot 15 september?

Op 15 september wordt het Apple Time Flies-evenement gehouden. Tijdens dat evenement ligt er waarschijnlijk een focus op de nieuwe Apple Watch Series 6 en de iPad. Maar wat nou als je gewoon een goede Watch wil hebben zonder de hoofdprijs te betalen?

Op dit moment is de Apple Watch Serie 3 daarbij de beste keuze. Hij heeft een adviesprijs van 229 euro, hoewel je hem hier en daar wat goedkoper op de kop kan tikken. Is het verstandig om te wachten of nu nog te kopen?

Apple Watch Series 3 of iets nieuwers?

Het korte antwoord op die vraag is wat ons betreft wachten. Het lange antwoord is dat je eigenlijk geen fout kan maken. De Apple Watch Series 3 is op dit moment gewoon een hele goede smartwatch. De watch houdt goed bij hoe het met je dagelijkse beweging gaat en geeft je notificaties wanneer je berichten of emails binnen krijgt. In de categorie ‘ik heb de Apple Watch Series 3 zelf ook’ is het gewoon een goede aankoop geweest, die mij dagelijks motiveert om te gaan sporten. En het is daarbij een soort van verslaving om per dag de ringen op de watch vol te krijgen. En dan in de avond jezelf volvreten omdat je het hebt verdiend (geintje natuurlijk).

Apple Watch Series 3
De Series 3

Maar de kans is wel aanwezig dat er naast de aankondiging van de Apple Watch Series 6, wat het nieuwe vlaggenschip wordt, er ook een nieuw instapmodel komt. De Apple Watch Series 3 is namelijk wel wat aan de oude kant. Hij werd in 2017 gelanceerd en kent bepaalde beperkingen en is ook qua design iets lomper dan de Series 5 is. Er wordt dan ook gesproken over een soort Apple Watch SE, vergelijkbaar met de iPhone SE. Een goedkoper model, die qua specificaties ook minder is, maar waarschijnlijk genoeg biedt voor iemand die nu op zoek is naar een goede smartwatch.

Wat is vijf dagen nou?

Daarnaast is het zo dat het evenement slechts vijf dagen van ons is verwijderd. De verwachting is dat na de aankondiging op het evenement de nieuwe watches snel te koop zouden zijn. En als blijkt dat het toch echt alleen gaat over de Series 6, dan kun je alsnog de Apple Watch Series 3 in huis halen. Wil je weten wat wij er van vinden? Lees dan hier onze review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 3: snel kopen of wachten tot 15 september?
Sluiten