Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 15 september 2020

Apple Watch SE volgens Gurman voorzien van Series 5 ontwerp en specs

De Apple Watch SE, een goedkopere smartwatch die vanavond waarschijnlijk aangekondigd wordt, krijgt een bekend ontwerp. Volgens Bloomberg’s Mark Gurman ziet het slimme horloge er hetzelfde uit als de Series 5.

Naast het feit dat er qua ontwerp voor een zelfde aanpak als bij de Series 5 is gekozen, zullen ook de specificaties overeen komen.

Apple Watch SE lijkt op de Series 5

Naast het feit dat de goedkopere Apple Watch op de Series 5 lijkt, verwacht Gurman ook dat deze de naam Apple Watch SE krijgt. Dat is een gerucht dat we inmiddels al meerdere malen zijn tegengekomen. Betrouwbare lekker Evan Blass liet eerder bijvoorbeeld ook al weten dat er een goedkopere smartwatch aan zit te komen. Deze draagt volgens hem ook die naam. Verder wordt er verwacht dat zowel de Apple Watch Series 6 als de Apple Watch SE beschikbaar zijn in twee verschillende formaten. Het gaat hierbij om zowel een 40mm-variant en een 44mm-variant. Evan Blass voegt daar nog aan toe dat beide modellen zowel een LTE als een WIFI model krijgen.

Ondanks het feit dat er met de Apple Watch SE gerefereerd wordt naar de Series 5, zal de Series 6 niet heel veel anders zijn. Naast een bloedzuurstofmeter en een snellere processor hoeven we volgens Gurman niet heel veel meer te verwachten. Of de batterij verbeterd is en hoe het zit met snelladen laat de journalist van Bloomberg nog even in het midden.

Apple Watch niet het enige

Er wordt vanavond uiteraard nog meer verwacht van het Apple Event. Mark Gurman laat onder andere weten dat we ook een nieuwe iPad Air model te zien krijgen. Deze is voorzien van een zelfde ontwerp als de iPad Pro, maar maakt niet gebruik van Apple’s meest recente processor uit de A-serie. Het beeldscherm zal wat dat betreft ook iets minder indrukwekkend zijn, gezien ProMotion mogelijk ook ontbreekt.

Daarnaast buigt de journalist zich ook over de nieuwe Apple One bundel. Deze zal vanavond ook aangekondigd worden en komt tegelijkertijd met Apple’s nieuwe Fitnessdienst uit. Gurman verwacht geen nieuwe Apple TV en zet op dit moment ook nog zijn vraagtekens bij de komst van de nieuwe AirTags.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch SE volgens Gurman voorzien van Series 5 ontwerp en specs
Sluiten