Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 24 september 2020

Apple haalt 5W-lichtnetadapter ook uit doos Apple Watch Edition en Hermès

De Apple Watch Edition en Hermès krijgen vanaf nu geen lichtnetadapter meer in de doos. De wijziging is in de Apple Store te vinden en werd vanmiddag als eerste gemeld door de website MacRumors.

De wijziging is opvallend, maar zeker niet verrassend. De nieuwe Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE worden ook geleverd zonder de adapter.

Apple Watch Edition en Hermès zonder adapter

Tijdens het Time Flies evenement kondigde Apple niet alleen de komst van de Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE aan. Het bedrijf uit Cupertino liet ook weten dat het de lichtnetadapter van 5W uit de verpakking van de smartwatches haalt. Het leek er alleen wel op dat bepaalde modellen van de serie wel voorzien zouden worden. De duurdere high-end Apple Watch Edition en Hermès werden namelijk wel geleverd met een oplader.

Althans, zo stond dat een week lang in de Apple Store. Inmiddels is de pagina bijgewerkt en is te zien dat de lichtnetadapter ook bij deze modellen niet meer geleverd worden. Een opvallende verandering, omdat mensen die de speciale edities aangeschaft hebben de oplader in eerste instantie wel kregen. Dat melden een aantal gebruikers van het forum van MacRumors.

In Nederland en België zijn de speciale varianten van de Apple Watch niet te koop. Dat heeft te maken met het feit dat er alleen 4G-modellen aangeboden worden.

Apple Watch Hermes
Zonder de adapter

iPhone 12 zonder oplader?

Het gerucht ging al tijden rond en lijkt inmiddels steeds meer werkelijkheid te worden. De iPhone 12 serie komt naar alle waarschijnlijkheid ook alleen nog maar met een oplaadkabel. Nadat de reguliere Apple Watch-modellen al misgrepen, lijken nu ook de premium-modellen er niet over te beschikken. Een lijn die het bedrijf uit Cupertino zomaar eens door zou kunnen trekken naar de nieuwe smartphones van dit jaar.

De ene gebruiker vindt het een logische stap, waar de ander er vol onbegrip naar kijkt. Zeker nu het bedrijf uit Cupertino is overgestapt naar adapters met een USB-C ingang en geen USB-A ingang.

Reageer op artikel:
Apple haalt 5W-lichtnetadapter ook uit doos Apple Watch Edition en Hermès
Sluiten