Apple haalt 5W-lichtnetadapter ook uit doos Apple Watch Edition en Hermès

Door: Mark Hofman - 9 reacties
Apple Watch Series 6
(Afbeelding: Apple)

De Apple Watch Edition en Hermès krijgen vanaf nu geen lichtnetadapter meer in de doos. De wijziging is in de Apple Store te vinden en werd vanmiddag als eerste gemeld door de website MacRumors.

De wijziging is opvallend, maar zeker niet verrassend. De nieuwe Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE worden ook geleverd zonder de adapter.

Apple Watch Edition en Hermès zonder adapter

Tijdens het Time Flies evenement kondigde Apple niet alleen de komst van de Apple Watch Series 6 en de Apple Watch SE aan. Het bedrijf uit Cupertino liet ook weten dat het de lichtnetadapter van 5W uit de verpakking van de smartwatches haalt. Het leek er alleen wel op dat bepaalde modellen van de serie wel voorzien zouden worden. De duurdere high-end Apple Watch Edition en Hermès werden namelijk wel geleverd met een oplader.

Althans, zo stond dat een week lang in de Apple Store. Inmiddels is de pagina bijgewerkt en is te zien dat de lichtnetadapter ook bij deze modellen niet meer geleverd worden. Een opvallende verandering, omdat mensen die de speciale edities aangeschaft hebben de oplader in eerste instantie wel kregen. Dat melden een aantal gebruikers van het forum van MacRumors.

In Nederland en België zijn de speciale varianten van de Apple Watch niet te koop. Dat heeft te maken met het feit dat er alleen 4G-modellen aangeboden worden.

Apple Watch Hermes
Zonder de adapter (Screenshot: OMT)

iPhone 12 zonder oplader?

Het gerucht ging al tijden rond en lijkt inmiddels steeds meer werkelijkheid te worden. De iPhone 12 serie komt naar alle waarschijnlijkheid ook alleen nog maar met een oplaadkabel. Nadat de reguliere Apple Watch-modellen al misgrepen, lijken nu ook de premium-modellen er niet over te beschikken. Een lijn die het bedrijf uit Cupertino zomaar eens door zou kunnen trekken naar de nieuwe smartphones van dit jaar.

De ene gebruiker vindt het een logische stap, waar de ander er vol onbegrip naar kijkt. Zeker nu het bedrijf uit Cupertino is overgestapt naar adapters met een USB-C ingang en geen USB-A ingang.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  icegodd

  5W-lichtnetadapter is tekoop voor €25. (terinfo)

 • Profielfoto
  Kevin

  icegodd op 24 september 2020 16:39
  5W-lichtnetadapter is tekoop voor €25. (terinfo)

  En de integrale kostprijs? 1 euro? Inclusief verschepen?

 • Profielfoto
  Jan Pannekoeken

  Dit gaat allang niet meer om het milieu. Apple probeert de laatste paar jaar gewoon zo veel mogelijk geld van hun klanten te troggelen

 • Profielfoto
  Willem

  Ik zou deze verandering van Apple toejuichen als ofwel het spul goedkoper werd, of je voor een klein bedrag het alsnog kon kopen. Maar onder they motto “milieu” knijpt Apple je nu enkel nog verder uit..

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Verkapte prijsverhoging

 • Profielfoto
  Brims

  Jan Pannekoeken op 24 september 2020 19:55
  Dit gaat allang niet meer om het milieu. Apple probeert de laatste paar jaar gewoon zo veel mogelijk geld van hun klanten te troggelen

  Helemaal mee eens. Apple is slechts een elitaire aangelegenheid geworden. En heeft geen oog meer voor wat ze ooit waren. Innovatief en ander.

  De druppel was voor mij dat ze de magneet stekker van de laptop niet meer gingen gebruiken. Voor mij een teken dat ze niet meer anders willen zijn.

   

 • Profielfoto
  crazylegs

  Fout

  ”In Nederland en België zijn de speciale varianten van de Apple Watch niet te koop. Dat heeft te maken met het feit dat er alleen 4G-modellen aangeboden worden.”

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik snap bovenstaande reacties niet, na een beetje Googlen zie ik dat de Apple watch 5 tijdens introductie vanaf € 449,– was en versie 6 is nu vanaf € 429,–. Voor dat verschil kun je een lader kopen.

  https://www.iculture.nl/apple-watch/apple-watch-series-5/

   

 • Profielfoto
  Loyd