Apple introduceert LumiHealth in Singapore: geld voor Apple Watch activiteit

Door: Mark Hofman - 2 reacties
Apple Watch Series 6
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft, samen met de regering van Singapore, een beloningsprogramma in het leven geroepen. Met het project, dat de naam LumiHeath draagt, kunnen inwoners van Singapore geld verdienen met hun Apple Watch.

Het gaat om een gezondheidsinitiatief dat gebruikers beloont wanneer bepaalde doelen en taken worden voltooid binnen een speciale app. Doelen en taken die gericht zijn op gezondheid en beweging.

Meer beweging in Singapore met hulp van Apple

De Health Promotion Board in Singapore heeft in overleg met Apple het programma opgezet. Het gaat om een gezondheidsinitiatief van twee jaar dat de naam LumiHealth draagt. Met behulp van de Apple Watch en de applicatie van het programma, is het voor inwoners van Singapore mogelijk om geld te verdienen. Het is als burger mogelijk om tot S$380 ($280) op de kop te tikken wanneer je de doelen en taken in de app weet te voltooien. Praktisch gezien kan je op die manier dus de aanschaf van je nieuwe Apple Watch SE terugverdienen.

De doelen en taken zijn volledig gericht op je gezondheid en sportiviteit. Je kunt ze behalen door te wandelen of bepaalde oefeningen te doen. Denk hierbij aan yoga, zwemmen en fietsen. De applicatie biedt gebruikers ook een gepersonaliseerd programma, waardoor ze ook beter op hun voedingsschema kunnen letten. Daarbij ligt de focus ook bij het slaapritme. Is het tijd om je te laten checken bij de dokter? Dan zal de app je ook hier een melding over geven.

Hoe langer je het volhoudt en hoe meer je voltooid, des te meer geld verdien je met het programma.

Smart Nation

Het programma van Apple en Singapore’s Health Promotion Board is onderdeel van het Smart Nation project. Dat is een project van de desbetreffende regering om geavanceerde technologie in te zetten voor burgers en bedrijven. Zo moeten die twee voordeel halen uit allerlei programma’s, zoals LumiHealth. Voor dat programma hebben psychologen en gezondheidsexperts nauw samengewerkt. Daar werd uiteindelijk ook Apple bij betrokken. Niet alleen om de applicaties te laten draaien op de Apple Watch en iPhone, maar ook om de privacy van de gebruikers te waarborgen. Alle gegevens van de gebruikers zullen versleuteld worden en kunnen volgens Cupertino niet verkocht worden aan derden.

Inwoners van Singapore kunnen meedoen aan het programma wanneer ze in het bezit zijn van de Apple Watch en de LumiHealth app. Die app is inmiddels te pre-orderen en het programma moet eind oktober 2020 van start gaan.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Toko

  Dus eigenlijk precies het zelfde wat (A.S.R) vitality wereldwijd ook doet. Concept van Zuid Afrikaanse verzekeraar. Beloon beweging / fit worden, dat verdient zich terug in lagere zorgkosten.

  Los van het privacy vraagstuk, en hoe je dat waarborgt ( zie item kassa). Werkt het voor mij ontzettend goed. Lazy as fuck, Gezegend met genen om dun te blijven, dus ook vandaar geen druk. Geld is voor mij een goede stimulans. Vitality verdien ik toch gratis een Apple watch mee en elke week 5 euro bol.com kortingsbon.

  Nu zeg ik ineens vaak : “zullen we nog even stukje wandelen  / fietsen! ”:D

 • Profielfoto
  Apple Sap

  Ik was altijd sceptisch tegenover de watch-workouts en ringen. Heb sinds kort een apple watch series 5, en eerlijk is eerlijk. (On)bewust probeer ik nu toch elke dag alle ringen vol, zoniet meerdere keren vol te krijgen