Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 2 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ komt met documentaire over orkaan Katrina

Apple heeft vandaag een nieuwe documentaire aangekondigd voor Apple TV+. Het gaat over de orkaan Katrina die huishield in de Verenigde Staten.

Orkaan Katrina dateert alweer uit 2005. Hoewel de meeste stormen snel vergeten worden, blijven de orkanen die veel schade aanrichten nog steeds bij velen in gedachten. Een van die grote orkanen was Katrina. In totaal zorgde Katrina op 29 augustus 2005 voor 1.833 doden, veel gewonden en raakten mensen door de storm hun huis kwijt. Het zorgde voor een grote chaos in New Orleans. De stad liep helemaal onder water. In totaal was er voor ruim 153 miljard dollar aan schade.

Apple TV+ blikt terug op orkaan Katrina

Nu, 15 jaar later komt Apple TV+ met een documentaireserie over de gebeurtenissen rondom de orkaan. Five Days At Memorial zoals de productie heeft wordt gemaakt door Oscar-winnaar John Ridley en Emmy-winnaar Carlton Cuse. Het verhaal van de docu is gebaseerd op een gelijknamig boek van Pullitzer-winnaar Sheri Fink.

“Five Days At Memorial beschrijft de eerste vijf dagen in een ziekenhuis in New Orleans nadat orkaan Katrina aan land kwam. Toen het water steeg, de stroom uitviel en de temperatuur steeg, moesten oververmoeide zorgmedewerkers keuzes maken tussen leven en dood die ze nog steeds blijven achtervolgen,” beschrijft Apple de serie. Wanneer de serie op Apple TV+ verschijnt, is nog niet bekend.

De derde aankondiging van deze week

Het is niet de eerste aankondiging die Apple TV+ deze week doet. Eerder vandaag liet het al weten dat het met een reisprogramma komt met Ewan McGregor. Hij gaat samen met David Farrier toeren door Zuid en Centraal-Amerika. Hij maakte eerder al zulke programma’s voor de Britse televisie. Het laat zien dat Apple bezig is met meer dan fictie alleen.

Eerder deze week kondigde Apple TV+ ook een speciale kerstspecial aan rond Mariah Carey. Zij gaat een show maken waar ook verschillende gastartiesten verrassingsoptredens zullen verzorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ komt met documentaire over orkaan Katrina
Sluiten