Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 21 september 2020

Apple TV+ hengelt eerste Emmy binnen met The Morning Show

Eindelijk heeft Apple TV+ zijn eerste Emmy Award binnen. De streamingdienst van Apple weet te scoren met The Morning Show.

Apple TV+ is nu ongeveer een jaar actief op de markt. De streamingdienst van Apple pakt het iets anders aan dan haar concurrenten. In plaats van veel oudere series en films aan te kopen, kiest het bedrijf ervoor om alleen shows en films te ontwikkelen die alleen exclusief op het platform zelf zijn te zien. Doordat Apple voor die controle kiest op haar eigen films en series zitten er ook veel kwalitatief goed in elkaar.

Een Emmy Award voor The Morning Show

Die kwaliteit wordt nu beloond tijdens de Primetime Emmy Awards. Voor het eerst weet Apple TV+ er eentje binnen te hengelen. Eigenlijk is dat niet heel gek, want het bedrijf is achttien keer genomineerd. Uiteindelijk zorgt Billy Crudup voor het succes van de serie. Hij krijgt een Emmy voor beste bijrol in een dramaserie. Eerder won de acteur al de Critics’ Choice Award voor dezelfde categorie. Crudup speelt in The Morning Show Cory Ellison, de opkomende directeur met charisma en zelfvertrouwen van een zender die in crisis is.

Het is de eerste Primetime Emmy voor AppleTV+. Eerder wist het wel twee Daytime Emmy Awards te winnen. De kindershows Ghostwriter en Peanuts in Space: Secrets of Apollo 10 vielen eerder dit jaar in de prijzen. Het is een groot succes voor Apple TV+, aangezien het de eerste streamingdienst is die al in zijn eerste jaar een Emmy Award won. Disney, Netflix en Amazon konden dit allemaal niet.

The Morning Show kan wel als een van de grootste successen worden gezien op Apple TV+. Naast dat het een hele rits aan nominaties en zelfs een Emmy in de wacht sleept, is het ook bij het grote publiek een succes. De serie scoort dan ook een 8,4 op IMDb. Met Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Steve Carell weet Apple van ook echt een sterrencast aan zich te binden.

Wachten op het tweede seizoen

Het is nu wachten op het tweede seizoen van The Morning Show op Apple TV+. Een week na de release van het eerste seizoen liet Apple al weten aan een tweede seizoen te werken. Er is nog geen exacte releasedatum bekend, maar bronnen rondom de serie spreken over november van dit jaar. Het is echter de vraag of deze ook gehaald wordt door het coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ hengelt eerste Emmy binnen met The Morning Show
Sluiten