Apple TV+ haalt voormalig Hulu-baas binnen en voert veranderingen door

Door: Jeroen Kraak - 7 reacties
Apple TV Invasion
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft Tim Connolly binnengehaald voor Apple TV+. Voorheen was hij de baas bij streamingdiensten Hulu en Quibi. Hij moet de dienst nog interessanter maken.

Apple kondigde de laatste maanden al een hele reeks aan topseries en films aan die gemaakt worden door de grootste namen in Hollywood. De content lijkt dus de aankomende tijd goed te zitten. Die producties moet je natuurlijk wel aan de man brengen, anders heb je er nog vrij weinig aan. Voor die stap heeft Apple nu Tim Connolly aangetrokken, meldt The Telegraph. Hij moet ervoor zorgen dat nog meer mensen Apple TV+ willen.

Van Hulu naar Apple TV+

Juist daarvoor heeft hij een goed trackrecord. Voor Hulu wist hij meerdere grote deals te sluiten om bundels te maken. Zo leidde hij de onderhandelingen tussen de streamingdienst en Spotify om een bundel te maken zonder extra kosten. Ook werkte hij aan live tv-deals voor het bedrijf en zorgde hij voor adverteerders en partnerships bij Quibi.

Zijn rol voor Apple TV+ is echter nog onbekend, maar mogelijk gaat hij hetzelfde doen voor de streamingdienst. Zo kan hij mogelijk ervoor gaan zorgen dat er aantrekkelijk deals komen voor Apple TV+ in combinatie met kanalen van andere aanbieders op het platform van Apple. Ook gaan er geruchten dat Apple werkt aan live-televisie. Eerder gingen er al geruchten dat Apple ook graag live-sportwedstrijden wil gaan uitzenden. Hiervoor haalde het een van de topnamen binnen van Amazon Prime Video: James DeLorenzo. Hij is verantwoordelijk voor de sportdivisie van Apple TV+.

Meer vernieuwingen

Ook op een ander gebied lijkt Apple TV+ bezig te zijn met vernieuwing. Het werkt aan een meer wereldwijde uitstraling. Zo heeft het al verschillende managers aangesteld voor onderwerpen en regio’s. Het lijkt hier de kant van Netflix uit te gaan. Die heeft natuurlijk al verantwoordelijken in verschillende landen, waardoor er ook content uit die landen komt. Misschien zien we dus binnenkort eigen originals in verschillende talen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Di May

  Een probleem zie ik nochtans die al andere
  ‘goodwill’ serieus zou kunnen overschaduwen.

  Content moet opgenomen worden.

  Hoe doe je dat in ‘coronale’ omstandigheden ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Er wordt volop gewerkt in die industrie. Dus dat komt wel goed.

  Zo is bijvoorbeeld Avatar kort geleden weer begonnen met shoots, en gaat Jurassic World binnenkort van start. Diverse series zijn ook al weer bezig. Is best te doen met de nodige maatregelen.

 • Profielfoto
  Bonkers

  Ken je krachten. Geleerd als zelfstandig ondernemer.
  Apple is kei kicken met computer en telefoon hardware
  Apple is kei kicken met computer en telefoon software
  Apple is kei klote met Netflix spelen
  Apple is kei klote met Google Maps spelen
  Apple is kei klote met Credit Card spelen
  Apple is kei klote met Spotify spelen
  Hou daar mee op.
  Anders ga je zelf naar de klote.

 • Profielfoto
  Di May

  Vrije vertaling van Bonkers gedicht ?
  Essentie van Bonkers betoog ?

  Er ontgaat me veel.
  Zal wel aan Di May liggen.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ik zeg F1 op Apple TV+

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ik heb Apple TV+ nu bijna een jaar gratis maar zie steeds meer politiek goedgezinde series in opkomst. Ik wil gewoon goede series zien zonder geneuzel over of het wel kan in deze tijd van dat alles wat er gezegd wordt eerst door een zeef heen moet en daarna door een vergrootglas nagezien moet of er niet toch ergens iets te zien of te horen is wat tot een #boycot kan gaan leiden. En de resultaten zijn belabberde series naar mijn mening. Of shit, geef ik toch nog een mening!!! De staat hoeft niet communistisch te zijn of te worden want dat is de mens zelf al aan het worden. Vrijheid van mening is inmiddels een utopie geworden.

 • Profielfoto
  Di May

  Nick, je hebt uiteindelijk toch
  wel je gedacht voluit kunnen lossen.

  Alleen, eerlijk gezegd, ik snap er niet veel van.