Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 7 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ haalt voormalig Hulu-baas binnen en voert veranderingen door

Apple heeft Tim Connolly binnengehaald voor Apple TV+. Voorheen was hij de baas bij streamingdiensten Hulu en Quibi. Hij moet de dienst nog interessanter maken.

Apple kondigde de laatste maanden al een hele reeks aan topseries en films aan die gemaakt worden door de grootste namen in Hollywood. De content lijkt dus de aankomende tijd goed te zitten. Die producties moet je natuurlijk wel aan de man brengen, anders heb je er nog vrij weinig aan. Voor die stap heeft Apple nu Tim Connolly aangetrokken, meldt The Telegraph. Hij moet ervoor zorgen dat nog meer mensen Apple TV+ willen.

Van Hulu naar Apple TV+

Juist daarvoor heeft hij een goed trackrecord. Voor Hulu wist hij meerdere grote deals te sluiten om bundels te maken. Zo leidde hij de onderhandelingen tussen de streamingdienst en Spotify om een bundel te maken zonder extra kosten. Ook werkte hij aan live tv-deals voor het bedrijf en zorgde hij voor adverteerders en partnerships bij Quibi.

Zijn rol voor Apple TV+ is echter nog onbekend, maar mogelijk gaat hij hetzelfde doen voor de streamingdienst. Zo kan hij mogelijk ervoor gaan zorgen dat er aantrekkelijk deals komen voor Apple TV+ in combinatie met kanalen van andere aanbieders op het platform van Apple. Ook gaan er geruchten dat Apple werkt aan live-televisie. Eerder gingen er al geruchten dat Apple ook graag live-sportwedstrijden wil gaan uitzenden. Hiervoor haalde het een van de topnamen binnen van Amazon Prime Video: James DeLorenzo. Hij is verantwoordelijk voor de sportdivisie van Apple TV+.

Meer vernieuwingen

Ook op een ander gebied lijkt Apple TV+ bezig te zijn met vernieuwing. Het werkt aan een meer wereldwijde uitstraling. Zo heeft het al verschillende managers aangesteld voor onderwerpen en regio’s. Het lijkt hier de kant van Netflix uit te gaan. Die heeft natuurlijk al verantwoordelijken in verschillende landen, waardoor er ook content uit die landen komt. Misschien zien we dus binnenkort eigen originals in verschillende talen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV+ haalt voormalig Hulu-baas binnen en voert veranderingen door
Sluiten