Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 3 september 2020

Apple TV+ laat eerste trailer van Israëlische spionage-thriller Tehran zien

Tehran kom er binnenkort aan, nou ja de serie in ieder geval. Apple TV+ laat alvast de trailer zien van wat we kunnen verwachten.

Apple TV kondigt steeds meer series aan. De ene is natuurlijk al verder in de ontwikkeling dan de andere. Een serie die er bijna aankomt is Tehran, maar wat kunnen we er precies van verwachten. Vandaag brengt Apple de eerste trailer naar buiten en dat belooft een hoop actie en spektakel.

Tehran is al snel te zien op Apple TV+

Tehran komt op 25 september naar Apple TV+. Net als veel andere series op het platform komt niet alles in een keer. Eerst zullen de eerste drie afleveringen worden uitgebracht, daarna volgt elke week een nieuwe episode. In totaal bestaat het eerste seizoen uit acht afleveringen.

De eerste trailer belooft in ieder geval veel goeds. Het zit vol spanning, maar dat is ook logische aangezien het een beladen onderwerp. Tehran gaat over een Iraanse computerhacker in Israëlische dienst. Ze moet in haar geboortestad een computer hacken om een Iraanse kernreactor onschadelijk te maken. Door haar eigen zoektocht wat ze nu eigenlijk in het leven wil, komt ze in de knel met haar eigen missie. Dat wordt nog erger wanneer de Iraanse autoriteiten er alles aan doet om haar en haar collega’s op te sporen.

De serie bestaat uit een ware Israëlische sterrencast die ook al internationaal hun strepen hebben verdiend. Zo speelden Shaun Toub en Navid Nagahban al in Homeland. Hoofdrolspeelster Niv Sultan is voor het grote publiek nog redelijk onbekend, maar daar komt na Tehran waarschijnlijk wel verandering in.

De serie kwam eerder dit jaar al uit in Israël, maar nu is via Apple TV+ de rest van de wereld aan de beurt. Doordat de titel al eerder is uitgekomen kunnen we alvast spieken naar de cijfers. Zo scoort Tehran op IMDb een 7,1.

Reageer op artikel:
Apple TV+ laat eerste trailer van Israëlische spionage-thriller Tehran zien
Sluiten