Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 15 september 2020

Apple test de Express Store: pik snel je online bestellingen op

Nu de huidige crisis voorlopig aan blijft houden en de kans groot is dat we straks weer met nieuwe maatregelen te maken krijgen, verandert de wereld om ons heen ook een beetje. Apple speelt daar op in met de Apple Express Store.

Het is een concept wat eigenlijk heel simpel is. Wanneer je in de Verenigde Staten, daar wordt de test nu uitgerold, iets wil ophalen omdat er iets is gerepareerd, dan kun je online een afspraak maken en die vervolgens in dit speciale gedeelte van de winkel ophalen.

De Apple Express Store

In Californië wordt dat concept nu getest in de Apple Burlingame winkel. Website 9to5Mac is daar langs gegaan om een kijkje te nemen. Het is echter nog de vraag of zoiets gaat overwaaien naar Nederland, daar wij niet heel veel Apple Stores hebben en het meeste gewoon via de post binnen komt. In de winkel is alles simpel gehouden en is er plexiglas om de consumenten en de verkoper van elkaar te scheiden. Naast het feit dat je hier je gerepareerde apparaat kunt ophalen, is het ook mogelijk om snel daar even iets te kopen. Of om online een bestelling te doen en deze dan op te halen. Op die manier hoef je dus niet de hele dag thuis te zitten en te wachten tot de pakketbezorger langs komt.

Apple Express
Apple Express

Het is echter wel zo dat deze Apple Express Store zijn beperkingen heeft. Zo kun je maar met één persoon naar binnen. Het is dus echt zaak dat je een goede reden hebt om hier langs te komen en vervolgens niet meer dan een paar minuten je tijd daar door brengt. Er staan namelijk andere mensen wellicht te wachten om hun ding te doen in de winkel. En je moet echt een afspraak hebben. Het is niet zo dat je langs loopt, niemand ziet en even snel een aankoop gaat doen.

Is dit de toekomst?

Op dit moment is deze Apple Express Store een test, waarvan nog niet zeker is of hij verder wordt uitgerold. Wil je meer lezen over Apple Stores? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple test de Express Store: pik snel je online bestellingen op
Sluiten