Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 16 september 2020

Apple start 3 gezondheidsonderzoeken met de Apple Watch Series 6

Je hebt het gisteren vast meegekregen: de lancering van de nieuwe Apple Watch Series 6. Daarnaast komt het ook met drie gezondheidsonderzoeken.

De Apple Watch is een ideaal gadget om je gezondheid te verbeteren. Niet alleen houdt het je beweging en trainingen bij, maar ook kan het verschillende zaken meten. Zo kan het de hartslag in de gaten houden en heeft de Apple Watch het ook door wanneer je valt en kan meteen hulp inschakelen. De Series 6 heeft een nieuwe functie waardoor je nog meer te weten komt over je eigen gezondheid. Het kan nu ook het zuurstofgehalte in het bloed meten.

Het zuurstofgehalte meten met de Apple Watch Series 6

Het meten van het zuurstofgehalte met de Apple Watch Series 6 biedt ook weer een aantal nieuwe mogelijkheden en zeker voor wetenschappers. Apple kondigt dan ook aan drie nieuwe onderzoeken te doen naar de gezondheid, waarbij juist deze nieuwe functie wordt ingezet.

Het eerste onderzoek is een samenwerking tussen Apple en de Universiteit van Californië, Irvine en Anthem. Het onderzoek focust zich op de invloed van het zuurstofgehalte in het bloed en de relatie daarmee tot astma. Ze hopen dat de signalen te kunnen helpen om astma te controleren.

De tweede studie is samen met het Ted Rogers Center voor hartonderzoek en het Peter Munk Cardiac Center van het University Health Network. Uit dit onderzoek moet blijken wat de relatie is tussen het zuurstofgehalte in het bloed en hartklachten.

Het derde en laatste onderzoek wordt samengedaan met het Seattle Flu Study van het Brotman Baty Institute for Precision Medicine en een faculteit van de Medische Universiteit van Washington. Zij proberen door middel van het zuurstofgehalte en de hartslag te kijken of ademhalingsaandoeningen zijn te detecteren.

Het zuurstofgehalte meten met de Apple Watch Series 6. (Afbeelding: Apple)

Toekomstige toepassingen

Deelnemers aan de drie studies hebben uiteraard een Apple Watch Series 6 nodig. Dat komt omdat het zuurstofgehalte van hen gemeten moet worden. Mogelijk kan in de toekomst de smartwatch waarschuwingen over deze aandoeningen geven als de onderzoeken succesvol zijn. Net zoals de oudere Apple Watch Series dat nu al doen als je bijvoorbeeld al een lage hartslag hebt of valt

Reageer op artikel:
Apple start 3 gezondheidsonderzoeken met de Apple Watch Series 6
Sluiten