Apple zet in op privacy met nieuwe iPhone-reclame

Door: Jelle van Es - 10 reacties
iPhone reclame privacy Apple
(Afbeelding: Youtube)

In Nederland zien we eigenlijk niet veel reclames van Apple. Maar in de Verenigde Staten is dat anders. Daar wordt niet alleen reclame gemaakt voor de nieuwe modellen van de iPhone, maar ook voor de service die het bedrijf biedt.

Zo is Apple erg van de privacy en dat wil het benadrukken met deze nieuwe iPhone-reclame. Natuurlijk, er zijn zeker wat opmerkingen te maken wanneer het op privacy aankomt en de manier hoe data vanaf je iPhone gedeeld wordt. Maar wanneer het op veiligheid aankomt, zit je bij Apple wel goed.

De privacy op de iPhone

In de iPhone-reclame zien we hoe verschillende Amerikanen in het openbaar allemaal informatie uitspreken die ze via hun smartphone hebben verzameld. Uiteraard is dat een beetje gek. Alsof jij in het openbaar gaat roepen wat voor rare berichten je op OneMoreThing allemaal leest. Het idee wat Apple wil schetsen is dat wanneer je gebruik maakt van een andere smartphone, dat je dan het risico loopt dat al je informatie op straat wordt gegooid. En dat dat met een smartphone van hen niet het geval is. Bekijk de reclame hieronder.

Ook is het wel mooi om te zien hoe raar sommige berichten eigenlijk zijn wanneer je die via Whatsapp en iMessage verstuurt. Hartje, hartje, hartje, puke-emoji. Als je dat zo leest en het uitspreekt, dan is het wel gek. Daarnaast is het wel zo dat Apple niet helemaal op de hoogte is van de huidige crisis. Met zijn allen in de bus staan? Naar een film gaan waarbij je langs mensen moet lopen? Dat is niet helemaal 2020 wat ons betreft. Maar de video laat ook een iPhone 11 zien, dus het is niet iets wat al jaren op de plank ligt bij het bedrijf.

Facebook niet blij met privacy

Hoewel de privacy van je iPhone voor jou als gebruiker goed nieuws is, zijn andere bedrijven er niet blij mee. Facebook kijkt op tegen nieuwe functies in iOS 14 die het moeilijker voor hen maakt om gebruik te maken van ad tracking.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Toevallig had ik gisteren een dame hier die acht jaar voor Apple heeft gewerkt. Die was op zijn zachts gezegd nogal sceptisch over het privacy beleid van het bedrijf. Ze wilde de details er niet over kwijt, maar ik weet wel dat ze zelf nu met een Motorola telefoon liep en dat ze haar vriendin die voor een iPhone kwam kijken een beetje meewarig aankeek; ‘als jij aan een iPhone wil beginnen, moet je dat zelf weten’.

   

 • Profielfoto
  hansz

  Want? Een Motorola van Chinese afkomst is veel veiliger dan een iPhone? Lijkt mij dat je een dergelijke bewering over de iPhone dan ook moet waar maken en je er niet mee van af moet maken dat je er geen details over kwijt wilt. Zoiets heet: onrust stoken.

 • Profielfoto
  donut

  https://appleinsider.com/articles/20/09/03/apple-considers-delay-of-ios-14-privacy-feature-after-ad-industry-backlash

  Misschien dat Apple wat gas terug doet, vooral als het ook haar eigen inkomsten schaad.

  Verder is Apple een BlackBox; evenals de iCloud. Geen idee wat er met al die data gebeurt, er is geen onafhankelijk toezicht. Pas met toezicht wordt het geloofwaardig.

 • Profielfoto
  penseel

  @KarelWillem Is Android dan wel veilig met je privacy?

 • Profielfoto
  hansz

  donut op 4 september 2020 12:37
  https://appleinsider.com/articles/20/09/03/apple-considers-delay-of-ios-14-privacy-feature-after-ad-industry-backlash

  Misschien dat Apple wat gas terug doet, vooral als het ook haar eigen inkomsten schaad.

  Verder is Apple een BlackBox; evenals de iCloud. Geen idee wat er met al die data gebeurt, er is geen onafhankelijk toezicht. Pas met toezicht wordt het geloofwaardig.

  De kopregel laat je denken dat het al een feit is, terwijl men opent met: naar verluid! Komt dus neer op een speculatie.

 • Profielfoto
  donut

  penseel op 4 september 2020 12:38
  @KarelWillem Is Android dan wel veilig met je privacy?

  Nee, zeker niet; Google leeft van deze info.

  Een nieuw (Europees) systeem met privacy waarborgen zou erg welkom zijn, ook voor de concurrentie. De telefoon is namelijk onmisbaar geworden voor alles – van bankzaken tot privé gesprekken. De macht van het ondoorzichtige Apple en Google is veel te groot.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  penseel op 4 september 2020 12:38
  @KarelWillem Is Android dan wel veilig met je privacy?

  Het was niet mijn bewering hè! .:)
  Ik was degene die een iPhone verkocht, en hier naast me een iPad heb liggen.

 • Profielfoto
  Gfive

  @KarelWillem maar ook nergens op gebaseerd. Suggestieve teksten zijn blijkbaar hot tegenwoordig.

  Kortom een non reactie.

 • Profielfoto
  HHi Mac

  @KarelWillem ik zou het eens zonder mobiel proberen ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Haha… nou, eh nee? .:)

  Ik vond het alleen nogal opvallende uitspraken, komend van iemand die acht jaar bij Apple heeft gewerkt. Niet meer en niet minder. Ik heb er geen mening over (nou ja, wèl natuurlijk; maar die doet er hier niet toe).