Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 25 september 2020

Apple ontwerpt eigen mondkapjes: iets bijzonders of simpel?

De verspreiding van het coronavirus is nog in volle gang. Apple wil zijn mensen beschermen met zijn eigen mondkapje.

In veel landen zijn mondkapjes verplicht in winkels. Daar moeten dus ook medewerkers een masker dragen. Voor Apple Stores zijn natuurlijk geen uitzonderingen, ook daar moet het personeel eraan geloven. Speciaal voor zijn personeel maakt Apple eigen mondkapjes. Deze zijn ontworpen door de Engineering en Industrial Design teams.

Een mondkapje van Apple

Op YouTube is er nu een unboxingvideo gemaakt door Unbox Therapy. In elke verpakking zitten vijf afgesloten mondkapjes met speciale adapters die ervoor zorgen dat het masker nog beter zit. Op de gesealde verpakkingen staan de instructies geprint hoe het mondkapje gebruikt moet worden. Eerst moeten dragers hun handen wassen, dan het masker openen en tenslotte de bandjes goed afstellen.

De verpakking ziet eruit als die van een standaard doosje van een Apple-product. Zo staat de naam van het product erop en heeft het dezelfde opening als bij een iPhone. Natuurlijk dus ook Designed by apple in California, Assembled in China. Daarnaast staat er een serienummer op en een stempel met daarop de productiedatum.

Kwaliteit

Volgens de YouTuber is het mondmasker van Apple gemaakt van stof van hoogwaardige kwaliteit. Het voelt volgens hem dan ook beter dan de standaard mondkapjes. Apple zelf geeft overigens geen classificatie aan het mondkapje. Het mondmasker is in verschillende maten verkrijgbaar. Het kan maximaal vijf keer worden uitgewassen voordat het weggegooid moet worden.

Voorlopig is het mondkapje alleen voor medewerkers in kantoor en in de stores beschikbaar. Het is onbekend of het in de toekomst ook op de markt komt.

Reageer op artikel:
Apple ontwerpt eigen mondkapjes: iets bijzonders of simpel?
Sluiten