Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 4 september 2020

Apple Maps brengt Flyover-functie naar Amsterdam en meer steden

Flyover is een ingebakken functie van Apple Maps waarmee je een kaart van bovenaf in 3D kunt bekijken. Je krijgt dan geen satellietbeelden voorgeschoteld en kunt een omgeving dus vanuit alle hoeken verkennen. Vanaf nu is de functie ook beschikbaar voor meer Nederlandse steden, zoals Amsterdam.

De functie Flyover is niet nieuw. Helemaal niet eigenlijk. Flyover werd namelijk al in 2012 geïntroduceerd voor de applicatie Apple Maps, met de release van iOS 6. Echter, mettertijd heeft Apple ervoor gezorgd dat je steeds meer steden kunt bekijken in 3D, zodat je niet afhankelijk bent van de standaard kaartweergaven die menig kaartenapplicatie aanbiedt. Soms is een 2D-weergave net niet genoeg om goed te kunnen zien waar je naartoe moet. En anders is het gewoon tof om een stad in volle glorie te kunnen bekijken van een mobiel apparaat. Je kunt namelijk ook inzoomen en natuurlijk om gebouwen heen draaien.

Apple Maps
Klik/tap voor groter.

Apple Maps: Flyover in Amsterdam

Voorheen was Flyover in Apple Maps al beschikbaar in Nederland, maar destijds slechts in drie steden: Rotterdam, Utrecht en Eindhoven. Nu komen daar dus een aantal grote steden in Nederland bij, namelijk:

  • Amsterdam
  • Haarlem
  • Zandvoort
  • Bloemendaal
  • Heemstede
  • Hoofddorp
  • Zaandam
  • Aalsmeer

Je kunt Flyover heel gemakkelijk activeren in Apple Maps. Je hoeft alleen maar de stad of een adres in de stad op te zoeken en dan op het 3D-icoontje te tappen. De kaartweergave schakelt dan over naar de 3D-weergave, waarna je een stad volledig digitaal kunt verkennen. Apple heeft ook een toffe functie uitgebracht, genaamd Flyover Tours, waarmee je een tour langs de belangrijkste plekken krijgt. Helaas is het zo dat die functionaliteit niet beschikbaar is in Nederland. Je kunt dus geen rondleiding aanvragen en zodoende meer te weten komen over de stad waarin je nu bent. Of die optie ooit nog wordt uitgerold, is nu niet met zekerheid te zeggen.

Reageer op artikel:
Apple Maps brengt Flyover-functie naar Amsterdam en meer steden
Sluiten