Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 17 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple maakt even geen vrienden: appontwikkelaars boos vanwege iOS 14

Na wat verschillende beta-versies is nu de definitieve versie van iOS 14 te downloaden. Veel ontwikkelaars zijn echter niet zo blij ermee.

Zoals elk jaar komt Apple met een nieuwe versie van iOS, het besturingsprogramma van de iPhone. Normaal wordt dit gelijktijdig gelanceerd met de release van een nieuwe iPhone, maar dit jaar heeft Apple productieproblemen voor de iPhone 12. Hierdoor komt deze een aantal weken later. Gelukkig heb je niet persé de nieuwste iPhone nodig voor het besturingssysteem, want deze is ook zoals gewoonlijk op oudere exemplaren beschikbaar.

Onvrede over iOS 14

Toch is niet iedereen blij met de release van iOS 14. Verschillende app-ontwikkelaars zijn boos op Apple vanwege het uitbrengen van het nieuwe besturingssysteem. Zij vinden dat ze niet genoeg tijd hebben om hun apps te testen voordat het nieuwe iOS uitkwam. Verschillende appmakers hebben dan ook tweets verstuurd om te vertellen dat de functies die mogelijk zijn met iOS14 nog niet beschikbaar zijn.

Een van die bedrijven die moeite heeft met de snelle release is de podcast-app Overcast. “Sorry, mijn iOS 14 features zijn nog niet klaar. Omdat het nog even duur voordat de meeste van mijn gebruikers iOS 14 gebruiken, richt ik me nu vooral op het oplossen van bugs.”

Overcast is zeker niet de enige die problemen kent met de release van iOS 14. Ook een groter bedrijf als Nintendo heeft er moeite mee. Het laat weten dat Animal Crossing: Pocket Camp niet zal werken als ze de game op iOS 14 spelen. Het adviseert de spelers dan ook om nog niet te updaten naar de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple.

Ontwikkelaars zijn dan ook niet blij met de actie van Apple. “Het zorgt voor veel onnodige stress bij ontwikkelaars in een anders ook al stressvol jaar,” laat appmaker Steven Trougton-Smith weten op Twitter. Ook zijn nog veel functionaliteiten voor iOS 14 nog niet beschikbaar. Zo zijn er nog weinig widgets van andere partijen dan Apple beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple maakt even geen vrienden: appontwikkelaars boos vanwege iOS 14
Sluiten