Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 22 september 2020

Apple lanceert publieke beta’s iOS 14.2, iPadOS 4.2 en meer

Apple heeft vandaag de eerste publieke betaversie’s van iOS 14.2 en iPadOS 14.2 naar buiten gebracht. De uitrol komt een paar dagen nadat de ontwikkelaarsbeta het daglicht zag en minder dan een week na de lancering van iOS 14 en iPadOS 14.

Zoals gebruikelijk kunnen mensen die toegang hebben tot het betaprogramma van Apple de update gewoon downloaden via de instellingen van hun iPad of iPhone.

Apple lanceert publieke beta iOS 14.2 en iPadOS 14.2

iOS 14.1 wordt overgeslagen en Apple komt dus direct met iOS 14.2. De update gaat gepaard met een aantal nieuwe functionaliteiten en breidt bestaande features uit. Zo is Shazam in deze versie van iOS prominent aanwezig in het bedieningspaneel. Met de functionaliteit Muziekherkenning wordt het gebruikers makkelijker gemaakt om nieuwe muziek te ontdekken. Door de knop in te drukken zal er, zoals gewoonlijk, “geluisterd” worden naar de muziek die afgespeeld wordt. Wanneer Shazam dat nummer herkent, krijg je de artiest en de naam van het nummer in beeld. De functionaliteit werkt ook met AirPods.

De toevoeging van muziekherkenning is niet het enige dat te vinden is in het bedieningspaneel. Apple heeft in iOS 14.2 ook de interface van AirPlay aangepast. Hierdoor wordt het makkelijker om muziek af te spelen op meerdere AirPlay 2-ondersteunde apparaten in je omgeving. Speelt er geen muziek af? Dan zal de vernieuwde Muziek-widget in het paneel vanaf nu recent geluisterde albums aan je laten zien.

iOS 14.2 muziekherkenning
Muziekherkenning

Verder pas Apple in iOS 14.2 ook de Vergrootglas-app aan. Het bedrijf uit Cupertino lijkt zich hiermee te richten op social distancing. Wanneer jij de app gebruikt kun je vanaf nu ook zien hoever mensen bij je vandaag zijn. Handig om op die manier te checken of je netjes anderhalve meter afstand houdt of niet.

De verwachting is op dit moment dat iOS 14.2 nog wel even in beta blijft. De kans is groot dat Apple de update doorvoert wanneer de iPhone 12 serie beschikbaar is.

watchOS 7.1 & tvOS 14.2

Naast iOS 14.2 en iPadOS 14.2 heeft Apple nog meer publieke betaversie’s uitgerold. Zo is bijvoorbeeld ook watchOS 7.1 in beta gegaan. Opvallend aan deze versie is dat de nieuwe wijzerplaten ontbreken en dat gebruikers, die de iOS 14.2 betaversie op hun iPhone hebben, geen toegang hebben tot de functionaliteit die het zuurstofgehalte in je bloed meet. Wat daar precies de reden van is lijkt op dit moment nog niet bekend te zijn.

Naast watchOS 7.1 rolt Apple ook tvOS 14.2 uit voor publieke betatesters.

Reageer op artikel:
Apple lanceert publieke beta’s iOS 14.2, iPadOS 4.2 en meer
Sluiten