Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 25 september 2020

Apple lanceert iOS, iPadOS en tvOS 14.0.1, watchOS 7.0.1 en macOS 10.15.7

De updates schieten als paddenstoelen uit de grond. Apple heeft voor een groot aantal verschillende apparaten nieuwe versies van de desbetreffende besturingssystemen uitgerold. iOS 14.0.1 voor je iPhone, iPadOS 14.0.1 voor je iPad, tvOS 14.0.1 voor je Apple TV, watchOS 7.0.1 voor je Apple Watch en macOS 10.15.7 voor je Mac.

Vorige week verschenen er met iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 en watchOS 7 gloednieuwe besturingssystemen voor verschillende apparaten. Deze brachten een behoorlijk aantal nieuwe functies en verbeteringen met zich mee. Nu zijn de eerste aanvullende updates een feit. Deze richten zich voornamelijk op het verhelpen van bugs en de eerste problemen.

Problemen die zijn opgelost in iOS 14.0.1 en iPadOS 14.0.1.

  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat de standaardinstellingen voor browser en e-mail opnieuw werden ingesteld nadat je iPhone/iPad opnieuw was opgestart
  • Er is een probleem verholpen waarbij je iPhone/iPad geen verbinding kon maken met wifinetwerken
  • Er is een probleem verholpen waarbij met sommige e-mailaanbieders geen e-mail kon worden verzonden
  • Er is een probleem verholpen dat ertoe kon leiden dat er geen afbeeldingen werden weergegeven in de News-widget
  • Aanvullende voor iOS 14: Er is een probleem verholpen waarbij cameravoorvertoningen mogelijk niet werden weergegeven op de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus

Veelgehoorde iOS 14 problemen zoals een kortere batterijduur, het niet kunnen uitschakelen van de Appbibliotheek, trage downloads/updates en het niet bijwerken van widgets zijn nog niet opgelost.

Ook update voor watchOS 7 en tvOS 14

Niet alleen iPhone-gebruikers klagen na de update over een sneller leeglopende accu. Ook Apple Watch gebruikers merken dat ze sinds watchOS 7 minder lang kunnen doen op een lading. Helaas is dit probleem nog niet opgelost in watchOS 7.0.1. Volgens de releasenotes is er alleen een probleem verholpen waarbij sommige betaalkaarten in Wallet voor sommige gebruikers waren uitgeschakeld.

watchOS 7 Apple Watch WWDC20
Klik/tap voor groter

Net als de Apple Watch heeft ook Apple TV een kleine update gekregen. tvOS 14.0.1 brengt geen grote veranderingen. In de releasenotes is te lezen dat alleen een paar kleine bugs en prestatieproblemen zijn opgelost. Een update die wel flinke verbeteringen met zich meebrengt is macOS Catalina 10.15.7. Vooral als je een 27-inch iMac 2020 in huis hebt staan.

Nieuw in macOS Catalina

Deze nieuwe versie van het besturingssysteem lost namelijk een veelvoorkomend schermprobleem op. Gebruikers van een 27-inch iMac 2020 met Radeon Pro 5700 XT graphics gaven aan dat ze last hadden van strepen in het beeld. Als het goed is moet dit probleem verholpen zijn door macOS Catalina 10.15.7 binnen te halen. Ook als je een andere Mac gebruikt is de update een aanrader. Verder worden namelijk ook Wi-Fi problemen en andere kleine issues opgelost.

Dit is mogelijk één van de laatste Catalina updates voordat we over gaan naar macOS 11 Big Sur. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem is momenteel in publieke bèta. De verwachting is dat MacOS 11 Big Sur ergens deze herfst officieel uitgerold gaat worden. Benieuwd welke verbeteringen deze nieuwe versie met zich mee gaat brengen? Lees dan hier alles over de interessante veranderingen en nieuwe functies.

Reageer op artikel:
Apple lanceert iOS, iPadOS en tvOS 14.0.1, watchOS 7.0.1 en macOS 10.15.7
Sluiten