Apple lanceert achtste beta voor iOS 14, tvOS 14 en watchOS 7

Door: Mark Hofman - 2 reacties
iOS 14 logo
(Afbeelding: Apple)

Apple heeft de achtste ontwikkelaarsbeta en de publieke beta van iOS 14 naar buiten gebracht. Daarnaast zijn ook iPadOS 14, tvOS 14 en watchOS 7 voorzien.

De nieuwe beta komt sneller dan verwacht. Apple lanceerde vorige week nog de zevende beta van de aankomende besturingssystemen.

Apple rolt achtste beta iOS 14 en meer uit

Ontwikkelaars en publieke testers kunnen de achtste beta van iOS 14 via een software-update binnenhalen. Het kan uiteraard even duren voor de update bij iedereen opduikt, maar weet dus dat hij eraan komt. Welke nieuwe functionaliteiten ermee gepaard gaan is op dit moment nog niet bekend. De update is overigens iets groter dan 100MB, dus verwacht niet al te veel nieuwe toevoegingen.

In voorgaande beta’s werden wel een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd. iOS 14 is, sinds de introductie tijdens WWDC, aanzienlijk veranderd. Zo zijn er onder andere nieuwe widgets bijgekomen, zijn een aantal icoontjes veranderd, is de Music-app veranderd en nog heel veel meer. Naast de komst van de nieuwe iOS 14 beta zien ook de achtste beta’s van iPadOS 14, tvOS 14 en watchOS 7 het daglicht.

iOS 14 privacy tracking adverteerders
iOS 14 (Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

De verwachting is dat de nieuwe besturingssystemen tegelijkertijd met de iPhone 12 serie aangekondigd gaat worden.

15 september 2020

Eerder deze week kondigde Apple een gloednieuwe evenement aan. Onder de naam Time Flies zal het bedrijf uit Cupertino nieuwe producten laten zien. De verwachting is dat Apple tijdens dit evenement de iPhone 12 serie niet toont, gezien deze pas in oktober aangekondigd zullen worden. Wat de plannen zijn voor o.a. iOS 14 is op dit moment nog niet bekend. De vraag is of Apple deze volgende week al lanceert of dat we moeten wachten tot oktober.

Wel is de kans groot dat we op 15 september 2020 een nieuwe Apple Watch te zien krijgen. Het gaat om de Series 6. Daarnaast wordt er ook gesproken over een nieuwe iPad en zien mogelijk de AirTags ook al het daglicht. Meer weten over het evenement? Lees dan zeker dit artikel even.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Apple Sap

  En alle developer-beta’s (iOS, watchOS en BigSur) draaien hier naar behoren.

 • Profielfoto
  Rolf

  ik doe nu voor het eerste mee met de public beta’s voor WatchOS.

  Mij valt op dat een hoop (heb ze niet allemaal getest) 3rd party apps op de Watch het niet meer doen. En op de iPhone staat onder de Watch apps een hele rij met apps die je kunt installeren (die er al op stonden, maar nu gedeactiveerd lijken?). Dat installeren doet ie dan dus ook niet.

  Ik was van de iPhone betas wel gewend dat af en toe een enkele app het niet doet – dat is dan je risico. Maar worden 3rd party apps in de WatchOS beta categorisch uitgeschakeld ??