[UPDATE] Apple kondigt ‘Time Flies’ evenement aan voor 15 september 2020

Door: Jeroen Kraak - 8 reacties
Apple Time Flies
(Afbeelding: Apple)

Of Apple de iPhone 12 modellen laat zien weten we niet, maar op 15 september 2020 staat er een nieuwe evenement op het programma. Dat maakt het bedrijf vanavond bekend.

Dat Apple met een evenement zou komen in september, stond wel vast. Het was alleen de vraag wanneer. Vandaag maakt het bekend dat het dus op 15 september plaats gaat vinden om 19.00 uur Nederlandse tijd.

Het Apple Time Flies-evenement

De verwachting was dat het zou gaan om de iPhone 12-onthulling, maar dat weten we op dit moment nog niet zeker. Apple liet eerder al weten dat we dit jaar de iPhone 12 serie later konden verwachten dan voorgaande jaren. Dat heeft onder andere te maken met de vertraging in de productie en de ontwikkeling van de smartphones. Gezien het feit dat we slechts een paar dagen later zijn dan normaal, horen we geluiden dat Apple nog even wacht.

Wie naar de uitnodiging voor het evenement kijkt, zal misschien wel een paar dingen herkennen. Mensen zien onder andere de AirPods in het logo, maar ook AirPower duikt weer op. Ondanks het feit dat we die droom kunnen laten varen, blijven liefhebbers wel hopen. Gezien de geruchten over de komst van een Apple Watch Series 6 en de titel van het evenement (Time Flies), denken we dat we deze op 15 september te zien krijgen.

Ook volgt volgende week wellicht een aankondiging voor een nieuwe iPad. Volgens Bloomberg komt er een iPad Air die wat lijkt op de hedendaags iPad Pro. Dat betekent dat het model komt met een edge-to-edge display.

Apple Time Flies event
De volledige uitnodiging (Afbeelding: Apple)

AirTags, AirPods en HomePod

Ook ziet de AirTag wellicht het levenslicht. Volgens Nikkei gaat deze naast de iPhone 12 in productie. Deze kun je aan spullen vastmaken die je vaak kwijt bent, zoals bijvoorbeeld sleutels. Zo kun je ze makkelijk vinden.

Dan kan er tot slot ook nog een nieuwe koptelefoon en een HomePod-speaker worden aangekondigd al zijn die geruchten wat minder sterk. Apple is al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een over-ear koptelefoon. Het zou het eerste van het bedrijf worden onder het merk van Apple zelf nadat het Beats heeft overgenomen.

Wat er uiteindelijk van al deze mogelijkheden wordt gepresenteerd, zien we dus op 15 september om 19.00 uur.

Update 9 september: Artikel aangepast na Apple’s Time Flies teaser waardoor de verwachting is dat het gaat om een Apple Watch evenement. De iPhone 12 wordt later verwacht, alle referenties naar een dergelijk evenement verwijderd.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  josdegroot

  Check ook de AR in de uitnodiging:)

 • Profielfoto
  steveb

  In het logo zie ik de vormen van
  AirPod, HomePod,
  De spoelen van AirPower

 • Profielfoto
  Buzz

  Overal wordt gemeld dat dit niet het iPhone event is.

  Lijkt me ook niet logisch als ze enkele weken achterstand hebben en dan het toch binnen een paar dagen van de normale datum zouden aankondigen.

 • Profielfoto
  Hyrax

  Volgens bronnen is dit geen iPhone event maar iPad en Watch. IPhone zou in oktober komen

 • Profielfoto
  Mark Hofman

  Thanks voor de feedback mensen. Artikel is aangepast!

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Ben benieuwd! Ik ben wel in voor een nieuwe Watch. Gebruik nu nog de 3 serie en een iets groter scherm dat vooral altijd aan blijft staan trekt me wel. Ook nieuwe functies om je hartfuncties en je zuurstofniveau te meten lijken me mooi.

  Nieuwe iPhone boeit me niet. Zeer tevreden met m’n 11 pro. En een iPad gebruik ik eigenlijk alleen nog maar voor raadstukken (gemeenteraad) en series kijken in bed. Dat kan nog steeds prima op m’n “oude” iPad Air 2.

 • Profielfoto
  pruus

  iWatch met 3d. Wedden?

 • Profielfoto
  Prometheus

  Ik zal op het puntje van m’n stoel zitten! Ik heb nu nog een Apple Watch series 2 en ik ben hard toe aan een upgrade! Kom maar op met de 6! ???