Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 9 september 2020

Apple patent toont iPhone met geweldige Apple Watch functionaliteit

Apple heeft een nieuw patent aangevraagd waarin een nieuw iPhone-model gebruik maakt van een nieuwe belangrijke functionaliteit. Het gaat om een systeem dat water uit het apparaat verwijdert.

Zoals vele van jullie weten zit zo’n waterslot al sinds de Series 2 op de Apple Watch. Het systeem zorgt ervoor dat water dat in het apparaat zit, via de speakers, wordt weggedrukt. Erg handig wanneer je zwemt of doucht met je smartwatch om.

Apple Watch feature mogelijk naar iPhone

Het waterslot is een bijzonder handige toevoeging voor de Apple Watch en zou ook zeker voor de iPhone zo zijn voordelen hebben. Zo lijkt Apple er ook over te denken en daarom kijkt het bedrijf uit Cupertino naar de mogelijkheden. Het patent duikt (via Patently Apple) vandaag pas op, maar is in 2019 al aangevraagd door Apple.

Dat desbetreffende patent laat dus een waterslot zien voor de iPhone. Net als bij de Apple Watch het geval is wordt het, dankzij het systeem, mogelijk om water via de speakers naar buiten te drukken. Net als bij de Apple Watch zullen de speakers hard gaan trillen om het overtollige water te verwijderen. Een systeem dat voor iPhone-gebruikers veel voordeel op kan leveren. Op deze manier wordt de smartphone van Apple nog meer waterdicht en is de kans op kapotte speakers, om deze reden, ook een stuk kleiner. Zeker gezien het feit dat de sensoren allerlei soorten vloeistoffen moet kunnen herkennen. Denk hierbij aan water, zoutwater, gassen, etc.

iPhone Apple Watch functionaliteit
Het patent

Volgens het patent moet het waterslot van de iPhone ook zoutwaterkristallen kunnen detecteren. Deze kunnen vast blijven te zitten en schade aanrichten. De geavanceerde versie van de technologie moet er voor zorgen dat ook dit risico kleiner wordt.

Nog beter in slowmotion

We hoeven de functionaliteit waarschijnlijk nog niet in de iPhone 12 serie te verwachten. Wanneer Apple de technologie wel toepast is op dit moment nog niet duidelijk.m

Wie alvast wil zien hoe het precies werkt, kan overigens wel naar zijn of haar Apple Watch grijpen. Zoals gezegd is deze functionaliteit er al sinds de Series 2. Je kan het uiteraard zelf proberen of naar deze indrukwekkende slowmotion video kijken. Dan krijg je pas echt een goed beeld van wat er gebeurt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple patent toont iPhone met geweldige Apple Watch functionaliteit
Sluiten