Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 7 september 2020

‘Apple kondigt deze week geen iPhone 12 aan, maar wel het evenement’

Het lijkt erop dat Apple voornemens is deze week het evenement aan te kondigen waar de iPhone 12 gepresenteerd wordt. Daarnaast horen we tijdens dat event ook meer over de Apple Watch en de release van iOS 14. Dat meldt althans Mark Gurman, redacteur bij Bloomberg, op Twitter.

Gurmans tweet is er eentje die een bericht van Jon Prosser opvolgt, waarin ook al duidelijk gemaakt werd dat Apple van plan is een evenement op dinsdag 8 september aan te kondigen. In de tweet van Prosser stond overigens weinig over de producten die we kunnen verwachten. Maar uit een eerder geplaatst bericht blijkt dat Apple onder meer iets aankondigt over de iPhone 12, een nieuwe iPad en de nieuwe Apple Watch. Gurman is niet van mening dat we deze week nieuwe hardware te zien krijgen en laat weten dat het gaat om een aankondiging van het evenement waar de nieuwe hardware aangekondigd wordt.

iPhone 12-evenement wordt morgen aangekondigd – gerucht

Over het algemeen is het zo dat Apple ongeveer twee weken van tevoren een evenement aankondigt en op dat moment ook de eerste uitnodigingen verstuurt. Mocht het kloppen dat morgen het iPhone 12-evenement aangekondigd wordt, dan kunnen we de aankondiging dus op 22 september aanstaande verwachten.

Wat we niet mogen vergeten is dat het bijna zeker is dat het evenement volledig digitaal is, net zoals WWDC 20. Dat betekent ook dat er mogelijk geen (of weinig) uitnodigingen verstuurd worden en dat mensen minder voorbereidingstijd nodig hebben naar de plek van de presentatie te komen. Daardoor kan het zijn dat er dit keer minder tijd tussen de aankondiging en de onthulling zit. En mocht het zijn dat de iPhone 12 daadwerkelijk eind deze maand aangekondigd wordt, dan hoeven we er ook niet op te rekenen dat we hem deze maand kunnen kopen. De smartphone verschijnt mogelijk in oktober.

Reageer op artikel:
‘Apple kondigt deze week geen iPhone 12 aan, maar wel het evenement’
Sluiten