Apple deelt voorproefje van gloednieuwe Apple Store in Marina Bay Sands

Door: Jeroen Kraak - 6 reacties
Apple Store Marina Bay Singapore
(Afbeelding: Apple)

Apple laat vandaag de beelden zien van de nieuwe Apple Store in Marina Bay Sands in Singapore. Deze ziet er bijzonder uit.

Donderdag is het zover. Om 10.00 uur opent Apple haar nieuwe winkel in Marina Bay Sands in Singapore. Het bedrijf noemt het haar meest ambitieuze winkelproject tot nu toe. En dat het ambitieus is blijkt wel waar het bedrijf allemaal rekening mee heeft moeten houden tijdens de bouw. De nieuwe App Store is uniek in de wereld.  Het ligt namelijk in de Marina Bay en de buitenkant bestaat uit 114 glazen panelen.

Een bijzondere Apple Store

Apple weet het ontwerp in ieder geval mooi te verwoorden: “Geïnspireerd door het Pantheon in Rome, een oculus aan de bovenkant van de koepel zorgt voor een lichtstraal die door de ruimte reist. De binnenkant van het glas is bekleed met op maat gemaakte schotten om het zonlicht tegen te gaan en een nachtelijk lichteffect te bieden. Met bomen aan de binnenkant van de van de koepel, komt de groene uitstraling van Singapore naar binnen. Bovendien zorgen ze voor extra schaduw door het gebladerte.”

De nieuwe Apple Store wordt een enorme onderneming. In totaal zullen er 148 mensen gaan werken die samen 23 talen spreken. De winkel zal niet alleen bestaan uit displays met daarop de producten en een groot videoscherm, maar er zal ook een Boardroom zijn onder het wateroppervlak. Deze is voor vergaderingen, trainingen en privé-evenementen.

Apple Store Marina Bay Singapore
De Apple Store van de binnenkant. (Afbeelding: Apple)

Maatregelen vanwege COVID-19

De nieuwe App Store is de derde in het land. Het bezoeken van de openingsdag is alleen mogelijk met een reservatie via de website. Dit doet het bedrijf vanwege het coronavirus. Er mag maar een bepaald aantal mensen naar binnen die op een veilige afstand van elkaar kunnen voortbewegen. Vooraf wordt de temperatuur gecheckt en bij binnenkomst deelt Apple mondkapjes uit.

Wat vind jij van het ontwerp? Zou jij zo’n Apple Store graag in Nederland zien?

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  klaasb

  Die apple mondkapjes zullen dan wel weer op ebay verschijnen voor de fanboys (and girls).

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Mooi, maar het ding ‘drijft’ uiteraard NIET.
  Hij staat in het water, dat is toch wat anders.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  klaasb op 8 september 2020 10:54
  Die apple mondkapjes zullen dan wel weer op ebay verschijnen voor de fanboys (and girls).

  Ik heb het vermoeden dat het gewoon standaard mondkapjes zullen zijn. Het is voor de veiligheid van bezoekers en personeel, niet ter promotie.

 • Profielfoto
  icegodd

  Ik heb het vermoeden dat het gewoon standaard mondkapjes zullen zijn. Het is voor de veiligheid van bezoekers en personeel, niet ter promotie.

  Welke veiligheid? Het is meer schijnveiligheid en gevaar voor jezelf(van wetenschappers).
  Wil je veiligheid hebben dan moet je ziekenhuis mondkapje regels toepassen. Het verkeerd gebruiken van een beschermingmiddel werkt averechts!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, laten we die discussie hier nog eens gaan voeren. .;)

  Het is niet MIJN winkel waar die dingen worden uitgedeeld hè!

 • Profielfoto
  pruus

  Mooi gebouw. Maar wat heb je eraan. Kost een boel geld. Om klanten een beleving te geven? Kun je ook voor naar Disneyland. Ik vind dit projectje ook weer iets van uit de bocht geschoten. Juist Apple zou naar de basis moeten gaan, eenvoud, natuurlijke materialen enzovoort. Nee een glazen broeikast in een warm klimaat. En dus gaan de airco’s aan en veel ook. Ja,ja, groene stroom. Laten ze dat dan naar de scholen doen. Gevalletje prestige en over done.