Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 8 september 2020

Apple deelt voorproefje van gloednieuwe Apple Store in Marina Bay Sands

Apple laat vandaag de beelden zien van de nieuwe Apple Store in Marina Bay Sands in Singapore. Deze ziet er bijzonder uit.

Donderdag is het zover. Om 10.00 uur opent Apple haar nieuwe winkel in Marina Bay Sands in Singapore. Het bedrijf noemt het haar meest ambitieuze winkelproject tot nu toe. En dat het ambitieus is blijkt wel waar het bedrijf allemaal rekening mee heeft moeten houden tijdens de bouw. De nieuwe App Store is uniek in de wereld.  Het ligt namelijk in de Marina Bay en de buitenkant bestaat uit 114 glazen panelen.

Een bijzondere Apple Store

Apple weet het ontwerp in ieder geval mooi te verwoorden: “Geïnspireerd door het Pantheon in Rome, een oculus aan de bovenkant van de koepel zorgt voor een lichtstraal die door de ruimte reist. De binnenkant van het glas is bekleed met op maat gemaakte schotten om het zonlicht tegen te gaan en een nachtelijk lichteffect te bieden. Met bomen aan de binnenkant van de van de koepel, komt de groene uitstraling van Singapore naar binnen. Bovendien zorgen ze voor extra schaduw door het gebladerte.”

De nieuwe Apple Store wordt een enorme onderneming. In totaal zullen er 148 mensen gaan werken die samen 23 talen spreken. De winkel zal niet alleen bestaan uit displays met daarop de producten en een groot videoscherm, maar er zal ook een Boardroom zijn onder het wateroppervlak. Deze is voor vergaderingen, trainingen en privé-evenementen.

Apple Store Marina Bay Singapore
De Apple Store van de binnenkant.

Maatregelen vanwege COVID-19

De nieuwe App Store is de derde in het land. Het bezoeken van de openingsdag is alleen mogelijk met een reservatie via de website. Dit doet het bedrijf vanwege het coronavirus. Er mag maar een bepaald aantal mensen naar binnen die op een veilige afstand van elkaar kunnen voortbewegen. Vooraf wordt de temperatuur gecheckt en bij binnenkomst deelt Apple mondkapjes uit.

Wat vind jij van het ontwerp? Zou jij zo’n Apple Store graag in Nederland zien?

Reageer op artikel:
Apple deelt voorproefje van gloednieuwe Apple Store in Marina Bay Sands
Sluiten