Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 11 september 2020

Apple deelt eerste trailer van natuurserie Tiny World

Binnenkort kun je Apples eigen natuurserie Tiny World zien op Apple TV+. Het bedrijf deelt alvast een trailer en laat zien wat we kunnen verwachten.

2 oktober is het zover, Apple TV+ komt dan met de natuurdocumentaireserie Tiny World. Het belooft een interessante serie te worden. We gaan de wereld zien door de ogen van de kleinste dieren op deze aarde. De voice-over is ingesproken door Paul Rudd. Dat is een bijzondere maar ook logische keuze van de streamingdienst, hij speelde eerder de rol van Ant-Man, de superheld die zichzelf kan verkleinen.

Tiny World Apple TV
De wereld van de kleinste wezens zie je in Tiny World.

Tiny World op Apple TV+

Apple beschrijft de serie zelf als volgt: “Deze documentaire laat de minder bekende kleine helden zien. We geven deze kleine wezens de spotlight en laten de bijzondere dingen zien die ze doen om te overleven. Elk hoofdstuk is gevuld met verrassende verhalen en spectaculaire cinematografie.”

De verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen voor de docu. BBC heeft de laatste jaren de natuurdocumentaire tot kunst verheven. Met David Attenborough is Planet Earth de nieuwe standaard geworden. Netflix heeft met Our Planet natuurlijk ook iets fantastisch neergezet, eveneens met Attenborough. Als Apple dit wil evenaren moet het dus flink aan de bak.

Apple komt met nog meer documentaires

Tiny World is een van de drie documentaires die deze herfst naar Apple TV komen. De streamingdienst gaat ook Becoming You en Eath at Night in Color uitzenden.  Becoming You belooft ook bijzonder te worden. Het gaat over de eerste 2.000 dagen van kinderen. Meer dan 100 kinderen van over de hele wereld worden gevolgd in hun eerste stappen van hun leven. Zo zijn de overeenkomsten en verschillen in verschillende culturen te zien. Earth at Night in Color gaat over de dieren die ’s nachts leven. We zien wat zij ’s avonds allemaal uitspoken in het donker. Deze twee serie zullen later deze herfst op Apple TV+ verschijnen.

Reageer op artikel:
Apple deelt eerste trailer van natuurserie Tiny World
Sluiten