‘Apple bestelt grote lading opvouwbare Samsung-beeldschermen’

Door: Wesley Akkerman - 7 reacties
Samsung Galaxy Z Fold 2
(Afbeelding: Samsung)

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan heeft Samsung enkele opvouwbare schermen aan Apple geleverd. Die schermen kunnen mogelijk gebruikt worden voor een toekomstige iPhone met een opvouwbaar scherm. Dat laat de bekende informatielekker Ice Universe weten op Weibo, de Chinese variant van Twitter.

Ice Universe laat tevens weten dat het om een “groot aantal” gaat en dat de opvouwbare beeldschermen samples zijn. Het gaat dus niet meteen om schermen die Apple daadwerkelijk zal gebruiken. Wel is het zo dat die schermen bedoeld zijn voor smartphones. Ook komt naar buiten via dezelfde bron dat Apple een jaar lang de schermen aangeleverd krijgt van Samsung. Je zou daarom kunnen stellen dat het bedrijf uit Cupertino al een duidelijk beeld heeft van wat het wil doen met opvouwbare smartphones en dat we binnenkort een aankondiging kunnen verwachten. Maar dat is speculeren op basis van één gerucht.

Samsung Galaxy Z Fold 2
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Samsung)

‘Apple krijgt displaysamples van Samsung’

Dit is waarschijnlijk wel het resultaat van de commerciële aanpak die Samsung hanteert als het gaat om opvouwbare displays leveren aan andere bedrijven. Vorig jaar stuurde het Zuid-Koreaanse bedrijf namelijk een aantal schermen naar andere fabrikanten, in de hoop dat ze schermen bij Samsung zouden afnemen in de toekomst wanneer daar interesse voor is. Apple was één van de bedrijven waar de displaytechnologie naartoe ging. Nu lijkt het er dus ook dat het bedrijf tevreden is over de kwaliteit van de displays, waardoor er dus in elk geval een afspraak voor een jaar gemaakt is.

Het is sowieso geen vreemde businessmove van Apple noch Samsung. De maker van de Galaxy-smartphones levert namelijk al jarenlang oled-schermen aan de iPhone-maker, dus het contact moet ook zo gelegd zijn. Samsung heeft zichzelf in elk geval ten doel gesteld de grootste leverancier van opvouwbare schermen te worden. Het is natuurlijk afhankelijk van de vraag, maar de fabrikant wil later zo’n tien miljoen opvouwbare displays fabriceren per jaar.

Weibo

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Di May

  Ja, goed.
  Maar wat ben je ermee ?

 • Profielfoto
  Mac-Eddy

  Di May op 11 september 2020 12:45
  Ja, goed.
  Maar wat ben je ermee ?

  Opvouwen, denk ik…

 • Profielfoto
  Di May

  Zie er tot nu toe het nut niet van in.
  En dacht dat Apple dat ook niet inzag.

  Want, inderdaad, openvouwen.
  En dan nadien weer dichtvouwen.

  Tja, ben ik daar echt niet te lui voor ? …

 • Profielfoto
  Bonte

  Het kan ook voor iets anders zijn waar een gebogen scherm voor nodig is zoals een VR bril.

 • Profielfoto
  tomc

  Inderdaad, wat ben je er mee? Ziet er allemaal heel cool uit. Kan je lekker mee stoefen bij je vrienden en je 11-jarig neefje die zich nog afvraagt hoe hij ooit 1,5k bij elkaar gaat sparen maar in the end blijft het ook bij vouwen toch?

   

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Kijk, een iPad Pro op formaat van een normale iPhone: prima. Mits die niet meer dan 2x zo dik wordt. Maar zoiets als de galaxy fold? Nee.

 • Profielfoto
  elisa9180

  iPhone met een iets gebogen scherm ?