Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 17 september 2020
Leestijd: 2 minuten

Amazon Music richt pijlen op Spotify: podcasts nu beschikbaar in de VS

Amazon Music richt z’n pijlen officieel op Spotify, nu de dienst in onder meer de VS ook gratis podcasts aanbiedt. De muziekstreamingdienst biedt onder meer toegang tot exclusieve shows van DJ Khaled, Becky G, Will Smith en Dan Patrick. Wanneer de podcasts naar Nederland komen, is niet bekendgemaakt.

Naast een release in de Verenigde Staten, mogen ook abonnees in Duitsland, Groot-Brittannië en Japan luisteren naar het podcastaanbod. Het maakt niet uit wat voor abonnement je hebt bij Amazon Music, zelfs de gratis luisteraars kunnen genieten van de gloednieuwe content. Op Music tref je heel veel podcasts aan die je elders ook aantreft, maar dan nog is het fijn om als gebruiker alles op één plek te hebben. Denk dan aan shows als Crime Junkie, What A Day, Radiolab, Revisionist History, Planet Money, Ear Hustle, Why Won’t You Date Me? With Nicole Byer en Stuff You Should Know.

Spotify Premium voor Studenten MBO
Spotify Premium

Amazon Music biedt podcasts aan

En net als Spotify is ook Amazon bereid om veel geld neer te leggen voor exclusieve podcasts op Amazon Music. Zo is er bijvoorbeeld Disgraceland, een podcast die muziek met true crime combineert. Je krijgt allerlei te gekke, criminele verhalen te horen over interessante en vooral beroemde popsterren. Deze podcast moet in februari gelanceerd worden. Dan is er ook The First One, van DJ Khaled. Hij spreekt in de podcast met zijn favoriete artiesten, over hits die hen iconisch gemaakt hebben. Deze podcast moet eerder verschijnen dan Disgraceland, maar wanneer precies is niet duidelijk.

Verder komen er nog podcasts aan van zangeres, songwriter en actrice Becky G, die in En la Sala praat over Latinx-pride, women empowerment, LGBTQ+-rechten, relaties, politiek en sport. Ook Jada Pinkett Smith en Will Smith produceren exclusieve content, evenals Dan Patrick die het voornamelijk over Hollywood heeft. Het is nu afwachten totdat de functie ook in Nederland uitgerold wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon Music richt pijlen op Spotify: podcasts nu beschikbaar in de VS
Sluiten