Jelle van Es
Jelle van Es Hardware 15 september 2020

AirPods Pro krijgen dankzij update Spatial Audio ondersteuning en meer

De AirPods Pro zijn zonder twijfel de beste draadloze earbuds op de markt. En nu ziet het er naar uit dat ze nog een stukje beter zijn geworden, want via een firmware update worden ze voorzien van Spatial Audio.

Het gebeurt regelmatig dat de AirPods Pro van updates worden voorzien. Meestal is dat niet heel erg spannend en gaat het om kleine bugfixes. Maar met de komst van Spatial Audio is er daadwerkelijk wat anders.

Spatial Audio voor AirPods Pro

Mocht je gelijk gebruik willen maken van de nieuwe update, dan hebben we helaas wel slecht nieuws. Het is een feature die momenteel alleen werkt wanneer je gebruik maakt van de iOS 14 of tvOS 14 beta. Wanneer je nog op de standaard firmware zit, dan is het nog even afwachten. Het gaat uiteindelijk om de update 3A283. Met deze update krijg je twee belangrijke toevoegingen. Ten eerste heb je dus de mogelijkheid om gebruik te maken van Spatial Audio. Daarmee heb je meer een richting waar geluid vandaan komt. Ideaal wanneer je een spannende film dus kijkt met je AirPods Pro of er mee gamet. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van automatische device switching. Dat is weer handig wanneer je het apparaat zowel op een iPhone als op een iPad hebt aangesloten.

Apple AirPods Pro 2
Haal nog meer uit je AirPods Pro

Mocht je de AirPods Pro hebben en gebruik maken van iOS 14 beta, dan kun je proberen om gebruik te maken van Spatial Audio. Ga daar voor naar je control center en houd daar een tijdje de volume bar ingedrukt. Daar heb je dan de mogelijkheid om Noise Cancellation en Spatial Audio aan en uit te zetten. En op die manier ervaren wat er anders is.

Zelf updaten niet mogelijk

Het enige nadeel is dat je niet zelf kunt kiezen of je de firmware binnenhaalt. Dat gebeurt namelijk automatisch. Het enige wat je kunt doen om dit door te voeren, is er voor te zorgen dat je de AirPods Pro in de opladen hebt zetten en verbonden zijn met een apparaat dat op het internet is aangesloten. Dan is de kans het grootst dat de update wordt doorgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPods Pro krijgen dankzij update Spatial Audio ondersteuning en meer
Sluiten