AirPods Pro krijgen dankzij update Spatial Audio ondersteuning en meer

Door: Jelle van Es - 9 reacties
AirPods Pro
(Afbeelding: Apple Inc.)

De AirPods Pro zijn zonder twijfel de beste draadloze earbuds op de markt. En nu ziet het er naar uit dat ze nog een stukje beter zijn geworden, want via een firmware update worden ze voorzien van Spatial Audio.

Het gebeurt regelmatig dat de AirPods Pro van updates worden voorzien. Meestal is dat niet heel erg spannend en gaat het om kleine bugfixes. Maar met de komst van Spatial Audio is er daadwerkelijk wat anders.

Spatial Audio voor AirPods Pro

Mocht je gelijk gebruik willen maken van de nieuwe update, dan hebben we helaas wel slecht nieuws. Het is een feature die momenteel alleen werkt wanneer je gebruik maakt van de iOS 14 of tvOS 14 beta. Wanneer je nog op de standaard firmware zit, dan is het nog even afwachten. Het gaat uiteindelijk om de update 3A283. Met deze update krijg je twee belangrijke toevoegingen. Ten eerste heb je dus de mogelijkheid om gebruik te maken van Spatial Audio. Daarmee heb je meer een richting waar geluid vandaan komt. Ideaal wanneer je een spannende film dus kijkt met je AirPods Pro of er mee gamet. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van automatische device switching. Dat is weer handig wanneer je het apparaat zowel op een iPhone als op een iPad hebt aangesloten.

Apple AirPods Pro
Haal nog meer uit je AirPods Pro (Afbeelding: Apple)

Mocht je de AirPods Pro hebben en gebruik maken van iOS 14 beta, dan kun je proberen om gebruik te maken van Spatial Audio. Ga daar voor naar je control center en houd daar een tijdje de volume bar ingedrukt. Daar heb je dan de mogelijkheid om Noise Cancellation en Spatial Audio aan en uit te zetten. En op die manier ervaren wat er anders is.

Zelf updaten niet mogelijk

Het enige nadeel is dat je niet zelf kunt kiezen of je de firmware binnenhaalt. Dat gebeurt namelijk automatisch. Het enige wat je kunt doen om dit door te voeren, is er voor te zorgen dat je de AirPods Pro in de opladen hebt zetten en verbonden zijn met een apparaat dat op het internet is aangesloten. Dan is de kans het grootst dat de update wordt doorgevoerd.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Rolf

  Vraag: ik probeer al een tijdje dat upgraden te forceren. Maar de Airpods moeten aan lader hangen EN verbonden zijn met iPhone. Betekent dit dat het laaddoosje OPEN moet blijven? Ik probeer beide varianten (open en dan dus verbonden met iPhone, of dicht en dan dus niet verbonden) maar in beide varianten gebeurt niets. Of te weinig geduld?

 • Profielfoto
  Brari

  Updaten gaat als volgt: (1) airpods verbinden met iphone, (2) firmwareversie checken of je de oude versie nog hebt, (3) airpods in oplader doen met klepje dicht, (4) oplader aan kabel koppelen, (5) oplader naast je iphone leggen, (6) wachten en geduld hebben;-)

  Na een kwartiertje (ofzo) kijken of de firmware is bijgewerkt naar de nieuwe versie.

 • Profielfoto
  Rolf

  nou, maar daar maar een paar kwartiertjes van :-), maar hij staat er eindelijk op.

  Nu alleen even kijken HOE dat Spatial te testen is. Alleen op AppleTV+ ?

 • Profielfoto
  Rolf

  Rolf op 15 september 2020 13:51
  nou, maar daar maar een paar kwartiertjes van :-), maar hij staat er eindelijk op.

  Nu alleen even kijken HOE dat Spatial te testen is. Alleen op AppleTV+ ?

  Net even geprobeerd met Disney+, en dat werkt ook. Best wel cool hoor, knap effect !

   

 • Profielfoto
  Brari

  Dat klinkt goed! Morgen maar eens proberen als de nieuwe software uit komt.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Maar dat device switching hoe werkt dat dan? Kan je het ook uit zetten?

 • Profielfoto
  Rtaal

  Werkt eenvoudig en op de achtergrond. Stel je bent op je iPhone een nummer aan het beluisteren en pakt daarna je iPad om een youtube video te bekijken, wisselt hij automatisch naar het geluid naar de iPad. Andersom als je op je iPad aan het werk bent en je krijgt een oproep binnen op je iPhone schakelt hij ook naar de iPhone om het gesprek te voeren.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Leuk hoor maar bij meeste muziek nummers wordt dat spatial gedoe helemaal niet ondersteund….

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Dat switchen wordt ik gek van. Zit ik in een Teams meeting op mijn ipad, check ik tijdens de meeting even m’n iphone ben ik mijn audio kwijt omdat de airpods overschakelen. Erg irritant!!! Hoe kan dat uit?