Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Hardware 3 september 2020

AirPods Pro en AirPods 2 dichter bij elkaar: eind dit jaar evenveel units verscheept

De Apple AirPods Pro blijft een populair item en het lijkt erop dat die populariteit nog een tijdje aanhoudt. Volgens een nieuw rapport van DigiTimes kunnen we erop rekenen dat de Pro-modellen eind dit jaar even vaak verscheept zijn als de AirPods 2. Het Pro-model wordt nog steeds ontzettend vaak verscheept.

DigiTimes schreef een artikel over de impact die een toenemende volume heeft op pcb-makers. Onder meer de Apple AirPods Pro komen in dat stuk aan bod. Het aantal verscheepte exemplaren is alleen maar toegenomen sinds de introductie van het Pro-model in 2019. En de populariteit van het product kent nog geen echte terugslag. De verwachting is dan ook dat de Pro straks even vaak verscheept is als de AirPods 2, de tot nu toe meest populaire oordoppen van het bedrijf uit Cupertino. Dat aantal moet nog voor het eind van 2020 gehaald worden, mits Apple de productie natuurlijk kan bijbenen.

AirPods Pro 2020 - Algemeen - 16x9
Klik/tap voor groter.

AirPods Pro zijn niet goedkoop

Je zou kunnen stellen dat Apple hiermee een bijzondere prestatie neerzet kijkende naar de prijs van de AirPods Pro. De oordoppen hebben een adviesprijs van 279 euro en zijn daarmee niet goedkoop. Er zijn plekken waar ze echter rond de 200 euro zijn. Maar ze zijn ook niet heel veel duurder wanneer je ze vergelijkt met oordoppen van andere elektronicamerken die in hetzelfde segment actief zijn. Desondanks is dit wel het duurste setje oordoppen die Apple aanbiedt. En voor mensen die graag alles van Apple willen hebben, kan het dus een flinke investering zijn wanneer ze ook het beste van het beste willen binnen het ecosysteem.

Andere AirPods hebben niet alleen een lagere prijs, ze missen ook enkele functies van de AirPods Pro. Zo biedt de Pro bijvoorbeeld active noise cancelling aan en zitten de oordoppen veel beter in het oor. De verwachting is dat Apple binnenkort nieuwe AirPods presenteert, die dan mogelijk bestaan naast het onaangekondigde product AirPods Studio. Dat is naar verluidt een draadloze koptelefoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AirPods Pro en AirPods 2 dichter bij elkaar: eind dit jaar evenveel units verscheept
Sluiten