Jelle van Es
Jelle van Es Hardware 1 september 2020

AirPods: derde generatie verschijnt mogelijk in eerste helft van 2021

De AirPods zijn een gewild onderwerp van verschillende geruchten. Mocht je nog twijfelen of je moet wachten op de nieuwe generatie, dan denken we dat het veilig is om je te adviseren om ze nu gewoon te kopen.

Want volgens het Taiwanese Digitimes, via MacRumors, zou de derde generatie AirPods pas in de eerste helft van 2021 gaan verschijnen. En dan is de kans groot dat die pas aan het einde van het eerste half jaar komt.

Derde generatie AirPods naar 2021

Het artikel waarin deze claim wordt gemaakt bevindt zich achter een paywall, waardoor we het artikel niet zelf hebben gelezen. Maar volgens MacRumors baseert DigiTimes zich op Inventec. Dit bedrijf is onderdeel van de zogenaamde supply chain van Apple. Ze gaan zo’n twintig procent van de totale productie op zich nemen. Naast Inventec zouden ook bedrijven als Luxshare en Goertek zich bezig houden met de productie van de nieuwe generatie AirPods.

AirPods Pro
AirPods Pro

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat er gesproken wordt over een derde generatie AirPods. Eerder was het al de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo die er oer sprak. Ook hij sprak over een release ergens in de eerste helft van 2021. Hij verwacht daarbij dat de nieuwe generatie qua design wat weg heeft van de Pro-versie. Het zal echter wel een iets andere apparaat worden. Zo zal hij waarschijnlijk niet over active noise cancellation beschikken die we van de Pro kennen. Daardoor wordt hij in de wandelgangen ook wel de AirPods Pro Lite genoemd.

Nieuwe Pro ook in de maak

Naast een derde generatie model van de AirPods wordt er ook nog gewerkt aan een nieuw Pro-model. Deze zou nog wel even op zich laten wachten. Hij staat nu gepland voor een release in de tweede helft van 2021. Kortom, dat is nog een jaar van ons verwijderd. Wil je meer lezen over de draadloze earbuds? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
AirPods: derde generatie verschijnt mogelijk in eerste helft van 2021
Sluiten