Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 14 september 2020

2000 Apple AirPods klonen onderschept door CBP, blijken OnePlus Buds te zijn

De Apple AirPods zijn dusdanig populair, dat veel concurrerende bedrijven het iconische ontwerp praktisch overnemen. Dat zien we bijvoorbeeld bij de Huawei FreeBuds en dat zien we bijvoorbeeld bij de OnePlus Buds. Die laatste is dusdanig goed gelukt, dat het voor veel gekkigheid heeft gezorgd op een Amerikaans vliegveld.

De US Customs and Border Protection, beter bekend als de CBP, dachten namelijk 2000 Apple AirPods klonen te hebben onderschept. Een goede vangst natuurlijk, mits je het wel bij het juiste eind hebt…

CPB ziet OnePlus Buds aan voor Apple AirPods

Trots waren ze, de mensen van de CBP. Op Twitter, en in een persbericht, liet de organisatie weten wat voor een goed werk agenten hadden verricht. Ruim 2000 Apple AirPods klonen werden bij de grens van de Verenigde Staten tegengehouden. Maar goed ook, want “de winst die gemaakt wordt van namaakproducten kunnen gebruikt worden voor criminele of terroristische activiteiten”, zo is te lezen op Twitter. Hulde voor de US Customs and Border Protection!

Alleen moet er wel even iets beter gekeken worden of alle 2000 in beslag genomen Apple AirPods klonen ook daadwerkelijk klonen zijn. Degene die op de foto van de CBP staan zijn namelijk de OnePlus Buds die eerder dit jaar verschenen.

Vanwege de dagelijkse hoeveelheid nepproducten die de CBP voorgeschoteld krijgt, begrijpen we de oplettendheid. Maar om nu op te scheppen op social media en in een persbericht met volledig legale OnePlus Buds. Tja, heel handig is het dan ook weer niet.

Gelukkig kunnen ze bij OnePlus er nog wel om lachen.

Wel degelijk anders

Het is een extra bevestiging dat er qua ontwerp weinig originaliteit te vinden is, maar intern zijn de oortjes wel degelijk anders. Zo hebben de OnePlus Buds een accuduur van 30 uur, actieve ruisonderdrukking en kosten ze een fractie van wat de Apple AirPods kosten.

Meer lezen over deze opvallende AirPods-alternatieven? Dan is dit artikel zeker een aanrader.

Reageer op artikel:
2000 Apple AirPods klonen onderschept door CBP, blijken OnePlus Buds te zijn
Sluiten