2000 Apple AirPods klonen onderschept door CBP, blijken OnePlus Buds te zijn

Door: Mark Hofman - 8 reacties
OnePlus Buds Apple AirPods
(Afbeelding: OnePlus)

De Apple AirPods zijn dusdanig populair, dat veel concurrerende bedrijven het iconische ontwerp praktisch overnemen. Dat zien we bijvoorbeeld bij de Huawei FreeBuds en dat zien we bijvoorbeeld bij de OnePlus Buds. Die laatste is dusdanig goed gelukt, dat het voor veel gekkigheid heeft gezorgd op een Amerikaans vliegveld.

De US Customs and Border Protection, beter bekend als de CBP, dachten namelijk 2000 Apple AirPods klonen te hebben onderschept. Een goede vangst natuurlijk, mits je het wel bij het juiste eind hebt…

CPB ziet OnePlus Buds aan voor Apple AirPods

Trots waren ze, de mensen van de CBP. Op Twitter, en in een persbericht, liet de organisatie weten wat voor een goed werk agenten hadden verricht. Ruim 2000 Apple AirPods klonen werden bij de grens van de Verenigde Staten tegengehouden. Maar goed ook, want “de winst die gemaakt wordt van namaakproducten kunnen gebruikt worden voor criminele of terroristische activiteiten”, zo is te lezen op Twitter. Hulde voor de US Customs and Border Protection!

Alleen moet er wel even iets beter gekeken worden of alle 2000 in beslag genomen Apple AirPods klonen ook daadwerkelijk klonen zijn. Degene die op de foto van de CBP staan zijn namelijk de OnePlus Buds die eerder dit jaar verschenen.

Vanwege de dagelijkse hoeveelheid nepproducten die de CBP voorgeschoteld krijgt, begrijpen we de oplettendheid. Maar om nu op te scheppen op social media en in een persbericht met volledig legale OnePlus Buds. Tja, heel handig is het dan ook weer niet.

Gelukkig kunnen ze bij OnePlus er nog wel om lachen.

Wel degelijk anders

Het is een extra bevestiging dat er qua ontwerp weinig originaliteit te vinden is, maar intern zijn de oortjes wel degelijk anders. Zo hebben de OnePlus Buds een accuduur van 30 uur, actieve ruisonderdrukking en kosten ze een fractie van wat de Apple AirPods kosten.

Meer lezen over deze opvallende AirPods-alternatieven? Dan is dit artikel zeker een aanrader.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  B.t.w. lijken die dingen er toch voor geen meter op?!

  Zowel de Apple versie 1 als de Pro zien er toch wel even anders uit.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …de winst die gemaakt wordt van namaakproducten kunnen gebruikt worden voor criminele of terroristische activiteiten…

  Die gedachtenkronkel snap ik ook niet helemaal. De winst van al die Chinese fabriekjes zou dus potentieel naar criminele (oké, het namaken is er daar één van) of terroristische activiteiten gaan. Yep… je moet enig extra belang aan je activiteiten hangen natuurlijk als CBP. .;)

 • Profielfoto
  Vilscon

  Het helpt als de juiste foto van de Airbuds bovenaan het artikel wordt gezet..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die dingen heten “OnePlus Buds”.

  En oké, ze zijn er ook in het wit.
  Maar dan verschillen ze alsnog behoorlijk van de AirPods.

  Je moet toch wel erg weinig op de hoogte zijn, wil je dit aanzien voor AirPods.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En wellicht had het opschrift OnePlus Buds op het doosje ook een clou kunnen zijn, als ze 12 seconden Google hadden gebruikt.:)

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  30 uur?!?!?! AirPods ongeveer 3…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  24 uur voor de AirPods.

  Die 3 uur is ‘talk time’.

 • Profielfoto
  vandenbroeke

  “de winst die gemaakt wordt van namaakproducten kunnen gebruikt worden voor criminele of terroristische activiteiten”

  Tja dat is een drogreden. Dat geldt voor elke winst die gemaakt wordt uiteraard. Dus met die redenatie zouden ze alle handel kunnen verbieden.