ZTE onthult eerste beelden van smartphone met camera onder het scherm

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
(Afbeelding: ZTE)

ZTE had al aangekondigd voornemens te zijn een speciale 5G-smartphone te gaan produceren. Vanaf volgende maand wordt namelijk de eerste 5G-smartphone met een camera onder het scherm in massaproductie genomen in China. Nu heeft het bedrijf alvast beelden gedeeld van het design van de phone, zodat we weten wat we kunnen verwachten.

De afbeelding is gedeeld op het Chinese sociale medium Weibo, dat vergelijkbaar is met Twitter. Op de gedeelde render is goed te zien dat de smartphone in kwestie, genaamd de ZTE Axon 20 5G, geen duidelijke frontcamera heeft. Er is geen pop-up-systeem, er is geen hole punch en er is ook geen notch aanwezig. De render is gedeeld door Ni Fei. Dat is de eindverantwoordelijke van de afdeling mobiele apparaten bij de Chinese fabrikant. De beste man heeft ook nog een tweede Chinese tweet de wereld in geholpen, waarin we te zien krijgen hoe het scherm eruitziet wanneer die aanstaat.

ZTE Axon 20 5G
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: ZTE)

Hierboven zie je de render van de smartphone en verder in dit bericht zie je hoe het scherm er dan uitziet. Ondanks het feit dat de ZTE Axon 20 5G een redelijke kin heeft, ziet het er prima uit. Heel vaak is het zo dat smartphonemakers een camera verhullen met een achtergrond op het scherm, door dat deel bijvoorbeeld donker(der) te maken. Samsung en OnePlus hebben daar nogal een handje van. De kans bestaat dus dat ook deze fabrikant met één van de zwarte punten op de achtergrond op het scherm de camera verhult, maar dat lijkt in dit geval onwaarschijnlijk gezien de locaties van die punten.

ZTE Axon 20 5G
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: ZTE)

ZTE is overigens niet de enige smartphonemaker die nu werkt aan een camera die écht onder het scherm zit. Chinese concurrenten als Oppo en Xiaomi werken aan soortgelijke toestellen. Het is echter nog onduidelijk of die camera’s net zo goed werken als op een Pixel of iPhone. De fabrikant heeft nog niet bekendgemaakt of de Axon 20 5G buiten China uitgebracht wordt.

Weibo

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik zal vast de uitleg van die kin op Android toestellen ooit gemist hebben; maar waarom is dat? Waarom komen ze niet van die laatste twee of drie millimeter af?

 • Profielfoto
  tomc

  KarelWillem op 20 augustus 2020 10:53
  Ik zal vast de uitleg van die kin op Android toestellen ooit gemist hebben; maar waarom is dat? Waarom komen ze niet van die laatste twee of drie millimeter af?

   

  Te kostelijk. Of zonder notch hebben ze natuurlijk ook nog plek nodig voor proximity en ambient light sensoren.
  Apple’s oled scherm in de x,xs en 11 pro buigt ook onder de rand om de rand zo klein mogelijk te kunnen houden. Maar dat is een vrij kostelijke technologie en niet iedereen kan 1000+ euro vragen voor z’n spullen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die sensors zitten op mijn OP niet onderaan.

  Dus de vraag blijft. Als het scherm alle kanten op buigt en boven nul mm. heeft, snap ik nog steeds die paar mm. onderaan niet.

 • Profielfoto
  morwatz

  tomc op 20 augustus 2020 11:45

  KarelWillem op 20 augustus 2020 10:53
  Ik zal vast de uitleg van die kin op Android toestellen ooit gemist hebben; maar waarom is dat? Waarom komen ze niet van die laatste twee of drie millimeter af?

   

  Te kostelijk. Of zonder notch hebben ze natuurlijk ook nog plek nodig voor proximity en ambient light sensoren.
  Apple’s oled scherm in de x,xs en 11 pro buigt ook onder de rand om de rand zo klein mogelijk te kunnen houden. Maar dat is een vrij kostelijke technologie en niet iedereen kan 1000+ euro vragen voor z’n spullen.

  Het is inderdaad allemaal vrij kostelijk;)