Mark Hofman
Mark Hofman App Store 10 augustus 2020

WhatsApp wil met nieuwe functionaliteit irritant backup probleem oplossen

WhatsApp werkt op de achtergrond aan een nieuwe functionaliteit. Het zorgt ervoor dat reservekopieën van gesprekken en media zowel toegankelijk is voor Android-gebruikers als voor iOS-gebruikers. En dat is misschien handiger dan je denkt.

Nieuwe informatie toont aan dat het gaat om een verlengstuk van de multiple devices support. Dat is een nieuwe functionaliteit die het mogelijk maakt om WhatsApp op vier apparaten tegelijkertijd te draaien. Dus zowel op je iPad als op je iPhone bijvoorbeeld.

WhatsApp gesprekken van Android naar iOS

Wie de overstap van Android naar iOS wel eens gemaakt heeft, zal de frustratie kennen. Ondanks het feit dat jij een reservekopie hebt gemaakt van al je gesprekken en media op WhatsApp, ben je alsnog alles kwijt. Via iOS maak je namelijk een backup op iCloud, waar deze op Android via Google Drive in de cloud komt.

Er komt dus verandering in die constructie. Hoe het precies gaat werken is nog niet bekend. Wel komt WEBetaInfo erachter dat WhatsApp op de achtergrond bezig is om je back-ups op meerdere apparaten te openen. Dus wie van Android overstapt naar iOS zal dus gewoon zijn gesprekken mee kunnen nemen. Een flinke verbetering wat dat betreft.

Uitgebreide ondersteuning

De mogelijkheid is een uitbreiding van een eerder ontdekte ondersteuning. Het is binnenkort namelijk mogelijk om WhatsApp op vier verschillende apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Jij kan dus zowel op je iPhone, je iPad, MacBook en eventueel zakelijke smartphone gebruiken. Allemaal op hetzelfde nummer, allemaal met hetzelfde account.

WhatsApp werkt nog aan de ondersteuning en dus ook aan de universele reservekopieën. Wanneer we de functionaliteit kunnen verwachten is nog niet bekend.

WhatsApp voor iPad

Waarschijnlijk dacht jij tijdens het lezen van dit artikel: “WhatsApp op iPad, dat kan toch helemaal niet?” En dat klopt, op dit moment is dat nog niet mogelijk. Althans, niet via de app zelf dan. Maar ook daar lijkt WhatsApp aan te werken.

De mensen van WABetaInfo hebben ook op dat gebied nieuwe informatie gevonden. Volgens de website werkt WhatsApp aan een heuse iPad-App van WhatsApp. Dat was 16 maanden geleden al bekend, maar nu is er duidelijkheid over de lancering ervan.

Zoals in de tweet hierboven te lezen is, komt WhatsApp waarschijnlijk met de applicatie als de multiple devices support ook uitrolt.

Reageer op artikel:
WhatsApp wil met nieuwe functionaliteit irritant backup probleem oplossen
Sluiten