Night
Night Nieuws 8 augustus 2020

Weekend poll 1: iOS is erg veilig, maar dreigt tweederangs te worden door strikte regels van Apple

Apple staat erom bekend dat het veiligheid en privacy van zijn gebruikers hoog in het vaandel heeft. Zo worden in de App Store alle apps gecontroleerd. Voldoe je niet aan de regels, dan kom je er als app niet binnen.

Veiligheid en privacy. Het zijn vandaag de dag hete hangijzers in de digitale wereld. En zeker erg belangrijk. Maar gaat Apple niet te ver? Regelmatig haalt het bedrijf het nieuws omdat het veelgebruikte diensten, zoals clouddiensten, chat apps en game-streaming te verbieden. Kan deze politiek gebruikers mogelijk naar Android wegjagen? Loopt Apple niet de kans door alle regeltjes een tweederangs platform te worden?

iOS is het enige OS dat op Apple devices draait. Android draait niet op iPhones, net zo min als iOS beschikbaar is voor Android telefoons. Dat maakt van iDevices een uiterst veilig, goed te controleren en stabiel platform. Zeker als het aan Apple ligt. Maar wat wil de klant? Sommigen vinden het betuttelend, anderen juist weer dé reden om een iDevice te nemen.

Het is wikken en wegen, je wensen en mogelijkheden tegen elkaar afwegen. We zijn dus benieuwd naar jouw mening: iOS of Android? Veiligheid of mogelijkheden? Laat het maar weten in de Weekend Poll en de reacties hieronder.

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

 

Reageer op artikel:
Weekend poll 1: iOS is erg veilig, maar dreigt tweederangs te worden door strikte regels van Apple
Sluiten