Night
Night Nieuws 8 augustus 2020

Weekend Poll 2: Intel vs. Apple Silicon – wacht jij met kopen van een nieuwe Mac of niet?

We hebben deze weekend Poll al eerder gehad, maar door de recente presentatie van een nieuwe, snelle iMac-lijn is de vraagstelling opnieuw actueel geworden.

Tijdens de Keynote Speech op de afgelopen WWDC werd bekendgemaakt dat Apple afscheid gaat nemen van Intel processoren. Voor hun Mac-lijn gaat het bedrijf overstappen op eigen ontwikkelde ARM chips, Apple Silicon. Die transitie zorgt hier en daar voor hoofdbrekens, vooral als je een nieuwe Mac wil aanschaffen. Volgens Apple zal de hele overgang naar Apple Silicon zo’n twee jaar in beslag nemen. Desondanks heeft Apple net een nieuwe serie iMacs met supersnelle Intel processoren aan boord gelanceerd. En dan nog alle software… Het maakt de keuze er niet makkelijker op.

Kopen of wachten?

De vraag dit weekend luidt dan ook: ‘Als je een nieuwe iMac, iMac Pro of Mac Mini aan zou moeten schaffen, zou je dan wachten tot er een Apple Silicon versie beschikbaar komt? Of kies je ervoor om toch één van de laatste modellen, voorzien van een Intel hart, te nemen?

Het is een hypothetische vraag. Als je Mac vandaag kapot zou gaan is het logisch dat je niet kan wachten en direct een nieuwe aanschaft. Maar wat als je perfect werkende, storingsvrije iMac bijvoorbeeld uit 2012 stamt, en dus niet meer mee kan naar Big Sur… wat dan?

Laat het maar weten in de onderstaande weekend Poll. Mocht je je antwoord nog toe willen lichten, doet dat vooral! In de reacties helemaal onderaan kan je je verhaal kwijt.

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reageer op artikel:
Weekend Poll 2: Intel vs. Apple Silicon – wacht jij met kopen van een nieuwe Mac of niet?
Sluiten